Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και της έκδοσης των αποτελεσμάτων για την είσοδο των υποψηφίων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας, Αντώνης Μπουρδάνης, έκανε την εξής δήλωση:

« Η αρχή του Φνινοπώρου, αν και μελαγχολική για πολλούς, χαρακτηρίζεται από την αισιόδοξη πλευρά, σε ότι αφορά την μετάδοση της γνώσης, στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Τα παιδιά που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δικαιούνται να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, ωστόσο δεν πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ‘’τίποτα δεν χαρίζετε’’ και πως ‘’ όλα κερδίζονται μέσα από έναν διαρκή αγώνα’’.
Η γνώση σε αυτή τη ζωή είναι ατελείωτη και ο κάθε νέος, πέρα από την προσπάθεια που καταβάλλει για να την κατακτήσει, θα πρέπει να γνωρίζει τι μπορεί να του επιφυλλάσει το μέλλον, αρκεί όλοι οι υπόλοιποι να του δώσουν την ευκαιρία να το διαμορφώσει.
Από την άλλη, το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς, ας μην περιοριστεί στα ευχολόγια…
Δάσκαλοι και Καθηγητές στις επάλξεις, για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών στην μετάδοση της γνώσης και υγιειούς εκπαιδευτικού συστήματος, που θα παράγει καλούς μαθητές και όχι άβολους μαθητές.
Η άποψη αυτή, σε καμία περίπτωση δεν έχει ‘’επαναστατικό’’ χαρακτήρα.
Είναι άκρως ρεαλιστική, για να παρέχει επιτέλους το αποτέλεσμα που θέλει όλος ο κόσμος.
Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την υπάρχουσα τακτική που θέλει πολλούς, αλλά και άνεργους επιστήμονες, που κάποια στιγμή αγανακτούν και φεύγουν από την πατρίδα.
Καλή σχολική και Πανεπιστημιακή χρονιά! ».

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν
Δήμου Έδεσσας

Αντώνιος Μπουρδάνης