Το ΕΚ θέλει πιο «καθαρά» αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέχρι το 2030

Την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα αυτοκίνητα και την αύξηση στο μερίδιο αγοράς των οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών προωθεί νέα νομοθεσία που ψηφίζεται την Τετάρτη.

Επικαιροποίηση των κανόνων για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων

Επικαιροποιημένοι κανόνες για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν καλύτερη προστασία για τα παιδιά και θα θέτουν 30% όριο ευρωπαϊκών έργων σε καταλόγους ηλεκτρονικών πλατφορμών,ψηφίζονται την Τρίτη.

Συζήτηση για τις προτεραιότητες του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τρίτη το πρωί τις προτεραιότητες του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 Οκτωβρίου. Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στα θέματα του Brexit, της μετανάστευσης και της εσωτερικής ασφάλειας.

Κράτος δικαίου στη Ρουμανία: Συζήτηση στο ΕΚ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και τις επιπτώσεις τους στον διαχωρισμό των εξουσιών στη Ρουμανία συζητά το ΕΚ την Τετάρτη, παρουσία της Πρωθυπουργού της χώρας, Viorica Dăncilă.

Ο Γιούρι Ράτας στο ΕΚ για να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης

Ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας, συζητά για το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη στις 10πμ (τοπική ώρα).

Καμία πρόοδος στον σεβασμό των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ: το ΕΚ διακόπτει οικονομική ενίσχυση 70 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία

Το ΕΚ θα ψηφίσει την Πέμπτη για την ακύρωση προενταξιακών κονδυλίων 70 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την Τουρκία, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις βελτίωσης του κράτους δικαίου στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς στην ολομέλεια του ΕΚ

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουγκάνοβιτς, θα μιλήσει στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, την Τρίτη στις 11:30 πμ (τοπική ώρα) στα πλαίσια πανηγυρικής συνεδρίασης.

Το δικαίωμα των Ευρωπαίων να ψηφίζουν συζητά το ΕΚ με την Επιτροπή και το Συμβούλιο

Ενόψει των ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, το ΕΚ συζητά με την Επιτροπή και το Συμβούλιο την Τρίτη για την προστασία του δικαιώματος ψήφου των πολιτών της ΕΕ που ζουν σε άλλο κράτος μέλος από το δικό τους.

Περισσότερα κονδύλια ζητά το ΕΚ για πόλεις και περιφέρειες που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές ροές

Οι δήμοι και περιφέρειες που διαχειρίζονται την υποδοχή και ένταξη μεταναστών και προσφύγων συχνά δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη και χρηματοδότηση.