Όταν ήδη το εθνικά απευκταίο είναι γεγονός, ήτοι έγινε το πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της επαίσχυντης και εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών για τη συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος των γειτόνων.

Όταν ο κυβερνητικός σου εταίρος, στο πιο επίσημο επίπεδο και χώρο (ο Πρωθυπουργός σήμερα στο Υπ. Εξωτερικών παρόντος του αυτοδικαιωμένου? Ν. Κοτζιά), παρουσιάζει το ως άνω γεγονός ως μέγιστη εθνική επιτυχία και νέο άθλο του Ηρακλή, ενώ τα Σκόπια και ο διεθνής παράγοντας (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε) πανηγυρίζουν, εσύ που για πολλούς έκανες σημαία ευκαιρίας το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, δεν μπορείς να σιωπάς. Ούτε για λόγους πολιτικής τακτικής, ενταγμένης σε μια προσωπική στρατηγική πολιτικής επιβίωσης, να δηλώνεις ότι παραμένεις συνεπής με την πατριωτική σου συνείδησή, ενώ ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς, στοχοποιείσαι και υβρίζεσαι σκαιά (αιχμηρή αναφορά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών που κομπάζει? παρουσία του Πρωθυπουργού κι ομιλεί για βρώμικα χέρια) ως πολιτική οντότητα. Πολλώ δε μάλλον, εν μέσω νέων περιορισμών (πολιτικά ελεγκτέα εφεξής κάθε απόπειρα διγλωσσίας για τον Πρωθυπουργό), να υπαινίσεσαι υποκριτικά πως υπόκεισαι μαρτυρικά για το καλό ημών και της χώρας την θλιβερή πορεία των γεγονότων.

Βλέπεις, αγαπητέ, τόσο για σένα όσο και για εκείνους που κρύβονται πίσω από “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”, αλλά και τις γνωστές ανέξοδες πατριωτικές κορώνες, ο “κόμπος έφτασε στο χτένι”. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήσουν ούτε είσαι η έκφραση της πατριωτικής συνείδησης του υπερήφανου Ελληνικού λαού, ούτε υπήρξες η συνέχεια του τελευταίου μεγάλου εθνικού ηγέτη και αείμνηστου Προέδρου της μαρτυρικής Κύπρου, Τάσου Παπαδόπουλου. Του πολιτικού που κράτησε ψηλά τη σημαία του έθνους και με άτρομο πολιτικό χέρι, δίχως ποτέ να να κρυφτεί ή να κιοτέψει έναντι των διεθνών πιέσεων και του παγκόσμιου ηγεμόνα, υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την εθνική υπόθεση. Του άνδρα που έβαλε σε προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον κι όχι την πολιτική του συνέχεια ή επανεκλογή. Δυστυχώς για σένα και τους ανθρώπους (για τους έχοντες τουλάχιστο κοινή ιδεολογικοπολιτική καταγωγή τον γενέθλιο χώρο της Νέας Δημοκρατίας) που πίστεψαν, ακολούθησαν το πολιτικό σου εγχείρημα κι έκαναν με ασύγγνωστη πολιτική αφέλεια, για χ,ψ,ζ λόγους, ένα πολιτικό άλμα στο κενό, η προσφορά και η συμβολή σου στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη λιποβαρής. Για να υψώνεις πατριωτικά λάβαρα, να ανεμίζεις πατριωτικές σημαίες και να παιανίζεις θούριους, απαιτείται να έχεις περίσσευμα εθνικής συνείδησης και στιβαρό πολιτικό χέρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

***Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός