Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα της αγρότισσας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και το Europe Direct του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ημερίδα, που έχει τίτλο «Η Γυναίκα της Υπαίθρου: Εμπειρίες, Προκλήσεις, Προοπτικές».

Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή της Ελληνίδας αγρότισσας και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα (Κατούνη 12-14) από τις 9:30 το πρωί μέχρι 18:00 το απόγευμα.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν μεταξύ των άλλων τα εξής θέματα: «Προϋποθέσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από τις γυναίκες της υπαίθρου», «Χρηματοδοτικά εργαλεία πρωτογενούς τομέα», «Σύγχρονες πρακτικές στη γεωργία» και «Παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων». Επίσης στα θέματα της ημερίδας συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις που αφορούν στην εμπειρία από την εκτροφή μαύρου χοίρου, από την καλλιέργεια ζαχαρότευτλου και τη μεταποίησή του, καθώς και από την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Όσες γυναίκες αγρότισσες, γυναικείοι αγροτικοί και συνεταιρισμοί επιθυμούν, μπορούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας να παρουσιάσουν δείγματα των προϊόντων τους και διαφημιστικά φυλλάδια, καθώς παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση προϊόντων. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα και το διαφημιστικό υλικό στον χώρο της εκδήλωσης, είτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (από τις 10:00 έως 14:00), είτε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου (από τις 8:30-9:00).