Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά σε κινηματογραφική προβολή στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά θα επισκεφτεί αύριο το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, όπου θα παραστεί στην ειδική προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους.
Την παραγωγή των ταινιών έχουν κάνει κρατούμενοι, γυναίκες και άνδρες, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποίησε η Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Κ.Κ. Κορυδαλλού και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με την ευθύνη και καθοδήγηση του σκηνοθέτη και καθηγητή κινηματογραφικών σχολών Αντώνη Κόκκινου.
Το αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε από 3 Ιουλίου 2017 έως 31 Ιουλίου 2018, είναι η παραγωγή των ταινιών «Ο Θανατοποινίτης» και «Το Χριστινάκι». Οι δυο ταινίες των κρατουμένων έδωσαν και την αφορμή για την ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και καταπολέμηση της παραβατικότητας», που διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του Υπουργείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.