Άμεση ανταπόκριση επέδειξαν οι περιφερειακοί Εισαγγελείς της Ελλάδας, στις καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), για τις παρανομίες των μνημονίων, σχηματίζοντας αυθημερόν πλήθος δικογραφιών, αντιλαμβανόμενοι την βασιμότητα των επιχειρημάτων μας και δείχνοντας τον πρέποντα σεβασμό στον θεσμικό τους ρόλο.

Κραυγαλέα περίπτωση παρανομίας που περιέχεται στις παραπάνω δικογραφίες αποτελεί η ενεχυρίαση του σύνολου της Δημόσιας περιουσίας, στους δανειστές, για ένα χρέος, το οποίο θα μπορούσε να ρυθμιστεί, με την υποθήκευση μόνο ενός τμήματος της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Επίσης μια ακόμα κακουργηματική παρανομία είναι το ότι σύμφωνα με την 1η Μνημονιακή Δανειακή Σύμβαση, όλη η ιδιωτική περιουσία μας, δηλαδή τα σπίτια μας, η κινητή περιουσία, ακόμα και οι καταθέσεις μας μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να κατασχεθούν και να εκποιηθούν, στην περίπτωση κατά την οποία δεν εκπληρώσουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τα μνημόνια.

Για τα σοβαρότατα αυτά εθνικά θέματα βρίσκονται, εδώ και περίπου ένα χρόνο, στα χέρια του Εισαγγελέα Διαφθοράς δύο δικογραφίες, για τις οποίες όμως δεν έχει αποφανθεί, μέχρι στιγμής, λόγω ύπαρξης φόρτου εργασίας.

Ορισμένες από τις δικογραφίες, που σχημάτισαν οι περιφερειακοί Εισαγγελείς απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, με το ερώτημα αν θα πρέπει οι ίδιοι να συνεχίσουν την διαδικασία ή θα πρέπει να αναλάβει και αυτά τα ζητήματα η ήδη επιβαρυμένη Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η ΟΚΕ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της πατρίδας μας και όχι κομματικές σκοπιμότητες, διένειμε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας το από 23-7-2018 Δελτίο Τύπου μας, προκειμένου να κινηθούν, ταχύτερα, οι διαδικασίες, κάτι που κατέστη δυνατόν, με το σχηματισμό των παραπάνω δικογραφιών.