Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε τον Άγιο Αθανάσιο και συνομίλησε με εκπροσώπους ξενοδόχων και εστιατόρων για την φετινή λειτουργία του χιονοδρομικού του Καϊμακτσαλάν και την ανασυγκρότηση του φορέα ανάπτυξης του ορεινού όγκου που , με πρωτοβουλία του, συστήθηκε πριν ένα χρόνο με 28 φορείς ( 14 φορείς της Έδεσσας και 14 φορείς της Αλμωπίας).


Ακόμη επισκέφτηκε το Γαρέφι συζητώντας με τους παραγωγούς πιπεριού για την οργάνωση τους, την ανάδειξη του προϊόντος σε προϊόν γεωγραφικής ένδειξης και την επέκταση της καλλιέργειας. Ακόμη συζήτησε με τους δασεργάτες για θέματα που τους αφορούν.
Στην Ξιφιανή ο βουλευτής συζήτησε με κατοίκους για αγροτικά θέματα, για την κυβερνητική απόφαση επιδότησης τους για την κάλυψη των εξόδων προκειμένου να έχουν καθαρό ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα καθώς και θέματα με την εξασφάλιση ξύλων για την θέρμανση των κατοικιών.
Στο Ριζάρι παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για το ακτινίδιο και στη παρέμβαση του αναφέρθηκε στην προοδευτικότητα του χωριού ( το πρώτο που είχε ηλεκτροδότηση από μικρό υδροηλεκτρικό από την δεκαετία του 1930, το πρώτο που ξεκίνησε την καλλιέργεια ροδακίνου και ακτινιδίου στην Πέλλα καθώς και ίδρυση μέσα στην κατοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΟΡΦΕΑΣ) και στις προοπτικές του ακτινιδίου στην παραγωγή του οποίου ήδη η χώρα μας κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο. Κάλεσε τους παραγωγούς να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες νομοθεσίες και να ιδρύσουν οργανώσεις παραγωγών.
Στην εκδήλωση του συλλόγου νεφροπαθών Πέλλας στο Ξενιτίδειο στην Αριδαία ο βουλευτής, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου μετεγκατάστασης της μονάδας του νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας από το υπόγειο στο ισόγειο του Νοσοκομείου καθώς και στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης 10 νέων μηχανημάτων νεφρού για τα οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και δρομολογήθηκε η προμήθεια τους.