Παρά τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις προηγούμενες ώρες η προσέλευση του κόσμου ήταν ακόμη μεγαλύτερη και το σύνθημα που επικράτησε ήταν – Περπατάμε ελεύθερα, τρέχουμε ελεύθερα, σκεφτόμαστε ελεύθερα, ποδηλατούμε ελεύθερα.


Με αυτό το σύνθημα ολοκληρώθηκε το βράδυ της 20 ης Οκτωβρίου, ο 5 Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στην Έδεσσα σε μια μοναδική βραδινή διαδρομή δίπλα στα ποτάμια παρουσία πλήθους κόσμου που πλαισίωσε την εκδήλωση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Έδεσσας Λάκη Φανιόπουλου πρόκειται για έναν μοναδικό αθλητικό και λαϊκό αγώνα όπου το περιβάλλον σε βοηθά να ζεις ελεύθερα.

Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Λάκης Φανιόπουλος προσκαλώντας τον κόσμο να απολαύσει το περιβάλλον των διαδρομών και την εκδήλωση που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης στη οδό Δημοκρατίας και την τιμητική τους είχαν τα άτομα με ειδικές ικανότητες όπου έτρεξαν τη διαδρομή και τερμάτησαν καταχειροκροτούμενοι από τον παρευρισκόμενο κόσμο, γεγονός που θα συνεχίζει κάθε χρόνο. Την ασφάλεια των αθλητών φρόντισε η πολυμελής ομάδα εθελοντών που οργάνωσαν οι Εδεσσαίοι Εθελοντές και ο Γρηγόρης Σιώνης μαζί με το Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπός Έδεσσας υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τροχαίας Έδεσσας.


Ο υπεύθυνος της Γραμματείας ανακοίνωσε ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ξεπερνώντας τους 600 αθλητές ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν με τα παιδιά τους, με παιδικά καροτσάκια. Το μήνυμα είναι σαφές κάθε χρόνο και καλύτερα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι συμμετέχοντες πήραν ως αναμνηστικό ένα ειδικά κατασκευασμένο μετάλλιο. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η ομάδα τυμπανιστών του νερού ΚΑΡΑΝΟΣ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε δίπλα στους Μικρούς Καταρράκτες και τους υπέροχους βραδινούς χρωματισμούς τους με την βράβευση των νικητών.


Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπό Έδεσσας, τους Εδεσσαίους Εθελοντές, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας, με την συνδρομή της Τροχαίας Έδεσσας υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.