Με σκοπό τη δοκιμή και εξέταση των σχεδίων ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και του συστήματος συναγερμού, με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας αλλά και του στρατιωτικού και πολιτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο ξεκίνησε (05/10) και θα διαρκέσει μέχρι τις 12/10 η εθνική διακλαδική άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018».

Παράλληλα πραγματοποιείται και η ΤΑΑΣ CAX «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2018» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και με τη χρήση προσομοίωσης διακλαδικού επιπέδου επιχειρήσεων (09 – 10/10). Η συγκεκριμένα άσκηση θα εξετάσει την αρτιότητα εφαρμογής και υλοποίησης αριθμού σχεδίων ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα κληθούν με την επίδοση επεισοδίων, να αντιμετωπίσουν διάφορες εικονικές καταστάσεις και γεγονότα, παρόμοια με αυτά που θα τύχουν ή θα παρουσιαστούν σε πραγματικές συνθήκες.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Είμαι πεπεισμένη ότι οι ασκήσεις ‘ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018’ και ‘ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2018’ θα πραγματοποιηθούν με επιτυχία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και οι υπηρεσίες θα ανταποκριθούν σε ικανοποιητικό βαθμό και με αίσθημα ευθύνης στο πλαίσιο των δοκιμασιών που προβλέπουν οι οδηγίες».

Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 κατά την διάρκεια της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

1. Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
2. Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Τονίζεται ότι η ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και, επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.