Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου2018 η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά από εισήγηση της ΟΛΜΕ. Την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας (καθηγητές σε σχολεία της Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας) εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της κ. Πέτρος Πριβαρτιτσάνης, μεταφέροντας τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο ως προς το πλαίσιο αιτημάτων όσο και ως προς το πρόγραμμα δράσης που είχε προτείνει η Ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Πριβαρτιτσάνης είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με το νέο Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Νικηφόρο Κωνσταντίνου, στον οποίο έθεσε σοβαρά ζητήματα των σχολείων της περιοχής μας, με κυριότερο το θέμα της νέας μοριοδότησης των σχολικών μονάδων, αλλά και των ελλείψεων σε προσωπικό που ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα ορισμένα σχολεία.

Επιπλέον, ο κ. Πριβαρτιτσάνης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Δημήτρη Πεππέ, αιρετό του κλάδου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ), διάφορα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο κ. Πριβαρτιτσάνης προσκάλεσε τον Προέδρο της ΟΛΜΕ να κάνει περιοδεία σε σχολεία της περιοχής ευθύνης της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας. Ο κ. Κωνσταντίνου αποδέχθηκε την πρόσκληση εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφτεί την περιοχή με το νέο έτος.