Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στην πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού στ΄οποίο έλαβε μέρος ο Δήμος Σκύδρας, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) επισκέφθηκε τη Σκύδρα την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.

Στο διάστημα αυτό εξετάστηκαν δωρεάν 98 συμπολίτισσές μας οι οποίες και θα ενημερωθούν προσωπικά για τ΄αποτελέσματα των εξετάσεων σ΄ένα περίπου μήνα.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ευχαριστεί τον Μιχάλη Μέγα που επί της θητείας του ως Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού προετοιμάστηκε το πρόγραμμα και την νυν Αντιδήμαρχο Μάγδα Παπαδοπούλου που το συντόνισε μ΄επιτυχία.
Παράλληλα, η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαριστώντας, τόσο τα στελέχη της Κινητής Μονάδας και του Δήμου Σκύδρας για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν όσο και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την Κ.Ε.Δ.Ε. για τη συνεργασία, τόνισε την αναγκαιότητα της υλοποίησης τέτοιων δράσεων και μάλιστα με συχνότερη και μεγαλύτερη διάρκεια ώστε ν΄αυξάνεται ο αριθμός των ωφελουμένων γυναικών με συνέπεια την ταυτόχρονη μείωση των επιπτώσεων της παραπάνω ασθένειας διότι, όπως είναι γνωστό, η πρόληψη σώζει ζωές.