Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων και θέματα φορολογίας. Συζητήθηκε ακόμη και ο τρόπος συλλογής των στοιχείων για τις ζημιές από βροχοπτώσεις στα ροδάκινα στην προοπτική de minimis.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και Γιώργος Ουρσουζίδης, ο εκπρόσωπος της διεπαγγελματικής πυρηνόκαρπων Χρ. Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Πέλλας Νίκος Μηνάς και πρόεδροι ή εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων Ημαθίας και Πέλλας.

Οι Υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές και τους αγρότες ότι έχει συσταθεί επιτροπή των δύο Υπουργείων για να μελετήσει όλες τις προτάσεις που κατατίθενται για την αντιμετώπιση της «μαύρης» διακίνησης σε συνδυασμό με όλους τους παράγοντες που μπορούν να διευκολύνουν την οργάνωση των αγροτών σε νέα βάση σε οργανώσεις παραγωγών.
Οι βουλευτές και οι αγρότες ανέπτυξαν προτάσεις και θέσεις.
Αποφασίστηκε να υπάρξουν εκ μέρους των αγροτών πιο επεξεργασμένες προτάσεις με βάση και όσα συζητήθηκαν, η συνεννόηση με τις απόψεις των συνεταιρισμένων αγροτών όλων των περιοχών της χώρας και η κατάθεση των προτάσεων στην διυπουργική επιτροπή για να τις μελετήσει.
Ακόμη άρχισε να συζητείται ο τρόπος συλλογής των στοιχείων για τις ζημιές από βροχοπτώσεις στα ροδάκινα με τρόπο που να μην υπάρξουν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν την προηγούμενη φορά και όσον αφορά τις ποικιλίες αλλά και την αξιοπιστία των στοιχείων στην προοπτική de minimis και για τις ζημιές της φετινής χρονιάς.