Συνάντηση με εκπροσώπους των Σχολών Οδηγών της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Πάλλας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο του αιτήματός τους για άμεση επανέναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης.

Ο κ. Πάλλας εξέφρασε στα μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδας τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα δίκαια αιτήματά τους, την οποία από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει η διοίκηση της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν οι εκπρόσωποι των Σχολών Οδηγών είχαν καταθέσει σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Η θέση που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν σαφής και ξεκάθαρη: «Αυτή η προβληματική κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και έχει θέσει σε ομηρία χιλιάδες συμπολίτες μας που θέλουν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί».
Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Σχολών Οδηγών, ο κ. Πάλλας τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώνει τη φωνή της με τους πολίτες, τους εκπαιδευτές, αλλά και τους εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφορών και ζητάει από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να δώσει επιτέλους λύση στην ταλαιπωρία πλέον των έξι μηνών που υφιστάμεθα όλοι μας. Έχουμε κάνει όλες τις θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούνται, έχουμε στείλει και ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας επιστολή στο Υπουργείο για να διευθετήσει το πρόβλημα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλες οι Περιφέρειες δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύση. Επί μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να γίνονται απρόσκοπτα οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Δυστυχώς, χωρίς νομοθετική ρύθμιση από την Κυβέρνηση και χωρίς τα απαιτούμενα κονδύλια λύση δεν υπάρχει. Για να κάνουμε εξετάσεις πρέπει να έχουμε εξεταστές. Οι εξεταστές απέχουν τον τελευταίο ενάμισι μήνα, διότι είναι απλήρωτοι για το επιπλέον έργο που προσέφεραν επί 6,5 μήνες και για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται επιπλέον αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση. Η αποχή τους δεν επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οπότε οι πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης αδυνατούν να το πράξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι δε εκπαιδευτές τους και οι σχολές οδηγών δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά, καθώς δεν έχουν πλέον αντικείμενο. Αυτή είναι η κατάσταση. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όμως τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο το Υπουργείο».
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ άλλων για την ομαλοποίηση του προβλήματος αιτείται την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να συνεχίζεται και εκτός ωραρίου το έργο της εξέτασης οδήγησης, την πρόβλεψη για χορήγηση της σχετικής αποζημίωσης και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εξεταστές, προκειμένου οι τελευταίοι να ασκήσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, οι άδειες οδήγησης να δίνονται στην ώρα τους και οι σχολές οδηγών να μπορούν να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους, χωρίς γραφειοκρατικά ζητήματα.