Την τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της παρουσίασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά (Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων), με αποδέκτες τους επαγγελματίες τουρισμού της Κρήτης (ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς, εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο κτλ).

Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ενδυνάμωση της διαπεριφερειακής συνεργασίας και η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, με απώτερο στόχο την προσέλκυση σημαντικού μεριδίου τουριστών από την περιοχή της Κρήτης κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, περίοδο κατά την οποία οι εργαζόμενοι του τουρισμού στην Κρήτη προγραμματίζουν τις διακοπές τους.
Εκτός από τους επαγγελματίες του τουρισμού της Κρήτης, την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενισχύοντας τη δυναμική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην προσέλκυση μαθητικού τουρισμού και τον προγραμματισμό εκδρομών στην Κεντρική Μακεδονία.
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί ένα από τα μεγάλα μας στοιχήματα και βασικό συστατικό της τουριστικής μας στρατηγικής. Προσελκύοντας επισκέπτες από άλλα μέρη της χώρας, ενισχύουμε το εσωτερικό ρεύμα τουριστών προς την περιοχή μας και μάλιστα σε περιόδους εκτός του καλοκαιριού», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην εκδήλωση.