Έχω λόγω γεωγραφικής καταγωγής πλήρη συνείδηση της ιδιαιτερότητας της αντίδρασης, που εκφράζουν, μικροί και μεγάλοι με όχημα έκφρασης τον αγνό κι άδολο πατριωτισμό της σκέψης τους, με πατριωτική ευαισθησία οι συμπατριώτες μου για το φλέγον ζήτημα της Μακεδονίας. Παραμένουν ακόμη ασυμβίβαστοι και ανυπόταχτοι στη σκέψη, όταν μιλούν για την πατρίδα. Ταγμένοι από μικροί στην ιδέα της πατρίδας, “ποτέ από το χρέος μη κινούντες· δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις”, έμαθαν να φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Έμαθαν, δίχως ποτέ να κιοτεύουν, να υπερασπίζονται δίχως κουκούλες την αλήθεια. Να μην πλειστηριάζουν την εθνική συνείδηση. Να τιμούν με το θάρρος που τους χαρακτηρίζει τον αγιασμένο με το αίμα και την θυσία των αγωνιστών του Μακεδονικού έπους, υπερήφανο και μαρτυρικό Ελληνικό Βορρά. Αυτό, εν κατακλείδι, θα επικοινωνήσουν οποτεδήποτε χρειαστεί σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος ήτοι την πίστη τους στο δίκαιο αίτημα για τη μη εκχώρηση του ιστορικού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Πεπεισμένοι ότι θα προσκρούσουν στην άρνηση των εθνομηδενιστών της εποχής και θα εισπράξουν χλευασμό, απαξία και χυδαίο λίβελο με ακαδημαϊκό περιτύλιγμα, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Διακηρύττουν με δημοκρατικό σθένος την αγωνία τους για την πατρίδα. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι όσο πιο μεγάλη η αλήθεια τόσο πιο μεγάλος ο λίβελος!!!!!!!!!!!!!!
*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός