Αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 10.000 ευρώ
Συνελήφθησαν προχθές (24 Νοεμβρίου 2018) το μεσημέρι στις Σέρρες, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 27χρονος ημεδαπός και μία 23χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το βράδυ της 23 προς 24 Νοεμβρίου 2018 τα παραπάνω άτομα ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν 12 σταθμευμένα οχήματα στην πόλη των Σερρών, είτε σπάζοντας τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες των οχημάτων και σε 8 από αυτά αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο δίμηνο (Οκτώβριος – Νοέμβριος), ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, διέρρηξαν ακόμα 10 σταθμευμένα οχήματα στην πόλη των Σερρών και σε 9 από αυτά αφαίρεσαν χρήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 οικίες που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, ηλεκτρονικές συσκευές, φορητές συσκευές αποθήκευσης, πορτοφόλια, ρολόγια, κοσμήματα και γυαλιά ηλίου, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επίσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα κλειδιά και 56 ναρκωτικά δισκία που κατείχαν χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, τους οποίους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Σερρών.