Το όνομα της Ιωάννας Τζάκη, που έφυγε πριν από μερικές ημέρες πρόωρα από τη ζωή, θα δοθεί στην αίθουσα «Πνεύμα», που βρίσκεται στο κτίριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Την πρόταση έκανε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της εκλιπούσας. Το λόγο στη συνέχεια έλαβαν εκπρόσωποι περιφερειακών παρατάξεων που μίλησαν με θερμά λόγια για το έργο και της ζωή της Ιωάννας Τζάκη.

«Νιώθουμε συντετριμμένοι από την απώλεια μιας πολύ καλής φίλης, αλλά και πολύτιμης συνεργάτιδας. Η Γιάννα Τζάκη ήταν μια γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την αυτοδιοίκηση και την προσφορά. Αυτό που πίστευε το υπηρετούσε πάντα με πάθος και δεν επέλεγε ποτέ να είναι αρεστή, αλλά φρόντιζε να είναι χρήσιμη. Θα μας λείψει το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η ανιδιοτέλειά της, στοιχεία που την έκαναν ξεχωριστή. Πρόκειται για μια σημαντική απώλεια και για την παράταξή μας την “Αλληλεγγύη” και για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για την αυτοδιοίκηση της χώρας», σημείωσε κατά την παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας ορκίστηκε ως αντικαταστάτης της περιφερειακός σύμβουλος ο Αντώνης Μπάμιατζης.