Στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, όπου βεβαίως βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το σύνολο των μνημονιακών νόμων, οι υγειονομικοί και οι ασθενείς συνεχίζουν, να βιώνουν τις χρόνιες και μεγάλες ανεπάρκειες του δημοσίου συστήματος Υγείας, τις ελλείψεις από τις συνεχείς περικοπές των κονδυλίων και την οικονομική ασφυξία, την υποστελέχωση, τις ελλείψεις ειδικοτήτων, τις ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού.

Εκτός των παραπάνω, οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες και τον εμπαιγμό του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης που σκοπεύουν να μας μοιράσουν «φιλοδωρήματα», ενώ οφείλουν να συμμορφωθούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλει να καταργηθούν οι εξοντωτικές περικοπές στο ιατρικό μισθολόγιο.
Είναι απαράδεκτο να μας καλούν να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των αναδρομικών και την αποκατάσταση του μισθολογίου μας και να μας καθιστούν υπεύθυνους για τυχόν περικοπή των συντάξεων. Την ίδια ώρα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφού μειώνουν την φορολογία των κερδών τους από το 29% στο 25%, απαλλάσσοντας τους έτσι από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ….

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και διεκδικεί:
• επαναφορά του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012, όπως αποφάσισε το ΣτΕ εδώ και 9 μήνες
• κατάργηση του νόμου εκτρώματος για το ωράριο. Ανθρώπινο ωράριο 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα με ρεπό
• μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών
• να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός. Μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας
• τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με γιατρούς, ώστε να πάψει η διακομιδή ασθενών να οδηγεί σε απορρύθμιση της ήδη επιβαρυμένης λειτουργίας των κλινικών.
• την άμεση προμήθεια του αναγκαίου σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την ενίσχυση – εκσυγχρονισμό των υποδομών των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας
• πλήρη κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας. Καταγγέλλουμε τη διαχρονική περικοπή των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, που από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν στο 50%.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σανίδας Αργύρης