Με τον πολύ γνωστό τερματοφύλακα της πόλης μας αλλά και της καρδιάς μας, Δημήτρη Πασχαλίδη, βρεθήκαμε στο κατάστημά του όπου μας υποδέχτηκε θερμά και με αφορμή το από καιρού «κρέμασμα» των ποδοσφαιρικών παπουτσιών του τον υποβάλλαμε σε ερωτήσεις.

Ο Δημήτρης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Έδεσσα στις 11-01-1981! Έχει αγωνιστεί σε πλήθος συλλόγων όπως ο Ηρακλής Έδεσσας, Ελπίδα Έδεσσας, Ορφέας Ριζαρίου αλλά και στα μεγαλεία του στον Έδεσσαϊκό! Εκτός Νομού αγωνίστηκε με την Κρύα Βρύση, στο ΝΕΣΤΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ, στην Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ αλλά και με τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά (έναν υιό και μια κόρη)

Πως κυλάει η ζωή σου εκτός γηπέδων;

Δεν έχει αλλάξει και πολύ. Απλά έχω λίγο παραπάνω χρόνο να είμαι με την οικογένειά μου. Παρακολουθώ βέβαια συνεχώς τον Εδεσσαϊκό όπου κι αν παίζει!

Ποια θεωρείς Κορυφαία στιγμή στην καριέρα σου;

Την κλήση μου στην Εθνική Παίδων και τη μεταγραφή μου στον Άρη.

Πόσα μεγάλα μυστικά υπάρχουν για τη θέση του τερματοφύλακα;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Αν έχεις το ταλέντο με σκληρή δουλειά στο γήπεδο μπορείς να καταφέρεις πολλά!

Τι συμβουλές έχεις να δώσεις σε έναν νεαρό τερματοφύλακα;

Να μην απογοητεύεται ποτέ και να προσπαθεί μέσα από την προπόνηση να βελτιώνει τις αδυναμίες του.

Κεφάλαιο προπονητής : θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς προπονητικά με κάποια ομάδα;

Όχι, δεν με ενδιαφέρει η προπονητική γι’ αυτό δεν ασχολήθηκα και πολύ μέχρι τώρα!

Μετά από μια πετυχημένη σαιζόν ως προπονητής τερματοφυλάκων στον Εδεσσαϊκό, δεν ανανέωσες το περασμένο καλοκαίρι, θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια γι` αυτό;

Ήταν επιλογή μου να μην συνεχίσω γιατί οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν να ασχοληθώ περισσότερο

Αν Γύριζες τον χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στον Δημήτρη Πασχαλίδη;

Τίποτα! Δεν μετανιώνω και δεν θα άλλαζα τίποτα στα όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα!

Πως βλέπεις τα πράγματα στις ομάδες της πόλης;

Πολύ καλά. Ο Εδεσσαϊκός είναι μια πολύ υγιής ομάδα με άριστη διοίκηση που κάνουν τα πάντα για την ομάδα, έχει πολύ καλά προπονητικό team και παίχτες που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο. Η Ελπίδα είναι η πρώτη στο πρωτάθλημα με πολύ καλό coach και παίκτες που διαθέτουν μεγάλη ποιότητα για την Α` Κατηγορία!

Γίνεται σωστή δουλειά με τους τερματοφύλακες και αν ναι έχεις ξεχωρίσει κάποιους;

Γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Εδεσσαϊκό με τους τερματοφύλακες και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Πιστεύω ότι οι τερματοφύλακες του Εδεσσαϊκού είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία!

Έκανες σαν προπονητής και σε Α`1 αλλά και σε Γ` Εθνική. Τι διαφορές και τι απαιτήσεις έχουν αυτά τα δύο πρωταθλήματα όσον αφορά το δικό σου πόστο;

Έχει μεγάλες διαφορές. Στη Γ` Εθνική οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες έχοντας παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες και ανεβάζουν επίπεδο. Στην Α`1 έχει καλούς παίκτες αλλά τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά και οι περισσότεροι παίκτες δίνουν προτεραιότητα στη δουλειά τους, 2-3 ομάδες πάντως είναι πολύ δυνατές!

Σε ευχαριστούμε πολύ!