Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Τσεπκεντζής και μέλη της κοινωνίας σε κίνηση ολοκλήρωσαν μια σειρά συναντήσεων και επαφών που είχαν με φορείς της Εκπαίδευσης αλλά και Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Έγινε ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος που βρήκε σύμφωνες και τις δυο πλευρές για επίλυση πρακτικών προβλημάτων που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία προβληματική. Βαρύτητα δόθηκε στην δημιουργία ενός καλλιτεχνικού σχολείου στον Δήμο Έδεσσας – Βεγορίτιδας που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και τον πολιτισμό του τόπου μας αλλά θα δώσει και νέα όνειρα και ελπίδες στα παιδιά μας να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

Εντός του παραπάνω πλαισίου ο κ. Γιάννης Τσεπκεντζής και τα μέλη της Κοινωνίας σε Κίνηση Έδεσσας Μένη Μπόγια και Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου της Άρνισσας. Ενημερωθήκαν για ελλιπείς κτιριακές υποδομές και λειτουργικά προβλήματα καθημερινότητας. Επίσης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ Έδεσσας κ. Χρήστο Χριστόδουλο. Άξονας της συζήτησης υπήρξε η άριστη λειτουργία του Ι.Ε.Κ στην πόλη μας αλλά και οι ευκαιρίες μπορούν να δοθούν στους εκπαιδευομένους του Δήμου μας μέσω αυτού. Το Ι.Ε.Κ Έδεσσας διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να γίνει αρωγός και κινητήριος δύναμη σε συνεργασία με τον Δήμο για την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας μέσω της βέλτιστης κατάρτισης που παρέχει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Τσεπκεντζής και τα μέλη της Κοινωνίας σε Κίνηση Έδεσσας θα συνεχίσουν να επισκέπτονται εκπαιδευτικές μονάδες. Θα στηρίξουν και θα συνεργαστούν με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας. Θα την προασπίσουν με όλες τους δυνάμεις για την δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Ο τρέχων μήνας Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στην αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους αντίστοιχους φορείς, ευάλωτες ομάδες αλλά και δράσεις.