Πανελλαδική Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) με ελεύθερη είσοδο.

Η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο.

Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειονότητα των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τι χώρα θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» και με ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αφορά όλους τους πολίτες που θα κληθούν να προσφέρουν την άμεση βοήθεια στον συμπολίτη τους.
Ευχαριστούμε που θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΕΚΑΒ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΜΗΜΑ «ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΘΕΝΟΦΟΡΟΥ»