3 χρυσά 1 αργυρό και 1 χάλκινα ο απολογισμός του 3ου και τελευταίου Προκριματικό Πρωταθλήματος της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος. Το Πρωτάθλημα Πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο» σε ένα κατάμεστο με κόσμο στάδιο και με τη συμμετοχή 1170 αθλητών από 108 διαφορετικά σωματεία από την Βόρεια Ελλάδα.

bty

Σκοπός του πρωταθλήματος ήταν η συγκέντρωση της τελικής βαθμολογίας για τη συγκρότηση της επίλεκτης ομάδας της Ενωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος. Στην ομάδα εισέρχονται οι αθλητές με την μεγαλύτερη βαθμολογία την οποία συλλέγουν από τα 3 προκριματικά πρωταθλήματα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τυχόν Διεθνείς Τίλτους.
bty

Ο σύλλογος της πόλης μας συμμετείχε με 6 αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για μια θέση στο βάθρο και την διεκδίκηση της εισαγωγής τους στα κλιμάκια της Ένωσης οι 4 εκ των οποίων στα μετάλλια.

Αναλυτικότερα στην 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατάφερε να φτάσει μετά από τρείς θεαματικούς αγώνες ο Τότλης Ιωάννης στην κατηγορία -61 κιλά Παίδων 2005 και να εξασφαλίσει την ύψιστη βαθμολογία και τη συμμετοχή του στα κλιμάκια της Ένωσης για 3η συνεχόμενη χρονιά!

Στην 2η θέση έφτασαν η Παπαδοπούλου Κυριακή και η Μαλίγκα Έλενα. Συγκεκριμένα στον τελικό της κατηγορίας των -67 κιλά Γυναικών κατάφερε να φθάσει η Παπαδοπούλου Κυριακή μετά από τρεις αγώνες. Έχασε με μικρή διαφορά στον τελικό ωστόσο από το πανελλήνιο μετάλλιο και τα υπόλοιπα προκριματικά συγκεντρώνει την μεγαλύτερη βαθμολογία και την εισαγωγή της στα κλιμάκια της Ένωσης για το 2019.
dav

Επίσης στην 2η θέση μετά από 3 αγώνες η Μαλίγκα Έλενα σταθερή αξία στο βάθρο αυτή την φορά στην κατηγορία των -63 κιλά Νεανίδων.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε η Νέτσου Σταυρούλα μετά από 2 αγώνες στην κατηγορία των -55 κιλά κορασίδων 2006. Η Νέτσου είναι ήδη μέλος του κλιμακίου για το 2018 αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την θέση της και για το 2019.
Συμμετείχαν χωρίς διάκριση οι πρωτοεμφανιζόμενες Χατζημπαμπίκη Ελένη στην κατηγορία των – 41 κιλά κορασίδων 2007 και Κωνσταντά Μαρία κατ. -49 κιλά κορασίδων 2007.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και στην προπονήτρια Μπιρόζη Αναστασία που συνόδεψε την ομάδα.
Εκ μέρους του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ καλά Χριστούγεννα με υγεία, ελπίδα και ένα πιο δημιουργικό γεμάτο επιτυχίες 2019.