«Η Ιστορία θα χρεώσει ανεξίτηλα όσους νομιμοποιούν την εκχώρηση της Μακεδονικής μας Κληρονομιάς!

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για πρακτικές πολιτικά και εθνικά απαράδεκτες, αλλά και βαθύτατα αντιδημοκρατικές, άσκησε ο Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην τελική συζήτηση για την επονείδιστη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Ο πρώην Υπουργός, έκανε λόγο για υποχωρητικότητα που καμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν, και για μια πολιτική του τύπου ¨αποφασίζουμε και πράττουμε¨, για να συρθεί η χώρα μας να προχωρήσει σε μια συμφωνία χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή και κοινοβουλευτική συναίνεση που, αντί να θωρακίσει απεμπολεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επικεντρώνοντας στα πιο κραυγαλέα από τα ¨γκρίζα¨ άρθρα της συμφωνίας, αποδόμησε όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και κατέδειξε ότι, αντιθέτως, ουσιαστικά χαρίζουμε στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο ¨μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα¨, και καθιστούμε του σκοπιανούς περίπου… συγκληρονόμους της αρχαίας ελληνικής μακεδονικής κληρονομιάς!

Προειδοποίησε για ακόμη μια φορά ότι με την ψήφιση της συμφωνίας, η οποία θα μας δεσμεύει διεθνώς, τελεσίδικα και αμετάκλητα, παραιτούμαστε οριστικά από όλες τις εθνικές ¨κόκκινες γραμμές¨, υποθάλπουμε τον ανιστόρητο και επεκτατικό αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, και υποκύπτουμε στη θρασύτατη απαίτησή τους να αρνηθούμε – εμείς! – τις μνήμες μας, τα βιβλία μας, τους μακεδονομάχους μας!

Κατήγγειλε την άθλια ¨επιχείρηση¨ να χαρακτηρίζονται ως… ¨ακραίοι εθνικιστές και κατευθυνόμενοι φασίστες¨, τα πλήθη του λαού που – παρά τις ύποπτες και βίαιες προβοκάτσιες – διαδηλώνουν ειρηνικά ενάντια στην εθνικά επιζήμια συμφωνία, και κατέληξε ότι, η Ιστορία θα καταγράψει ανεξίτηλα και θα χρεώσει αμείλικτα τις ευθύνες όσων με το δικό τους «ναι» προσυπογράψουν και νομιμοποιήσουν αυτές τις απαράδεκτες και εθνικά ταπεινωτικές δεσμεύσεις!