Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά της η κα. Αηδονά παρουσίασε τον απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας μέσα από μια μεστή εισήγηση, στην οποία αναδείχθηκαν τα κύρια σημεία του έργου των υπηρεσιών το προηγούμενο έτος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γενικό σύνολο των περαιωμένων και εκτελούμενων έργων στην Π.Ε. Πέλλας που υπολογίζονται πάνω από 24.000.000,00 ευρώ.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με αφορμή την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων για το 2018 των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας ανέφερε: «Ήταν μια συνεδρίαση σε πολύ καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο τελευταίος απολογισμός πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Πετύχαμε πολλά και σημαντικά, με πολλές δυσκολίες, περικοπή των πόρων πάνω από 75%, όντας στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. Το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον δεν μας εμπόδισε όμως, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στους πολίτες της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας έργα και δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και δίνουν μια προοπτική ανάπτυξης στον τόπο. Αντιθέτως, διεκδικήσαμε και πετύχαμε υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας, ειδικά των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την αγαστή συνεργασία, όλους τους συναδέλφους, συνεργάτες και στελέχη με τη βοήθεια των οποίων προχωρήσαμε έργα, εφαρμόσαμε πολιτικές και αναλάβαμε πρωτοβουλίες προς όφελος των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία και τα επόμενα χρόνια, ελπίζοντας ότι θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες στο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον».