Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισημαίνοντας ότι, λέμε ΝΑΙ στην ισότητα, ΟΧΙ εκμηδένιση ή κατάργηση των δύο φύλων, ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες, ΟΧΙ στις θεσμικές διακρίσεις και την κωδικοποιημένη αποδοχή του ρατσισμού και του σεξισμού, ΝΑΙ στην αξιοκρατία, ΟΧΙ επιπλέον ευνοιοκρατία υπέρ ορισμένων εκλεκτών.

Κυρία Πρόεδρε,

Ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Δεν περιμέναμε ξένους να μας κηρύξουν την ισότητα που η αρχαία ελληνική γραμματεία και ο ελληνορθόδοξος χριστιανισμός διδάσκει επί χιλιετίες.

Είναι οξύμωρο πώς οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, που τόσο κόπτονται για τη διαφορετικότητα, προσπαθούν να πείσουν για την απόλυτη εξίσωση και εξάλειψη κάθε φυσιολογικής διαφοράς. Θεμελιώδη δικαιώματα και βασικοί κανόνες ηθικής τάξης γίνονται όχημα πολιτικής εκμετάλλευσης για την προώθηση συγκεκριμένης ρητορικής.

Ναι στην ισότητα, όχι εκμηδένιση ή κατάργηση των δύο φύλων.

Ναι στις ίσες ευκαιρίες, όχι στις θεσμικές διακρίσεις και την κωδικοποιημένη αποδοχή του ρατσισμού και του σεξισμού.

Ναι στην αξιοκρατία, όχι επιπλέον ευνοιοκρατία υπέρ ορισμένων εκλεκτών.

Η τυπική επίτευξη στόχων και η διαδικαστική εκπλήρωση κριτηρίων δεν αποτελούν πρόοδο.

Επιμένουμε για την επίτευξη πραγματικής προόδου και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης, της κακοποίησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης με λογικές και αποτελεσματικές δράσεις.

Ευχαριστώ