Θερμό καλωσόρισμα για το νέο έτος 2019, έγινε στα μέλη του ΚΑΠΗ το πρωί της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2019, από την κοινωνική λειτουργό κ. Σωτηρίας Φιλούκατζη.

Στην ομιλία που ακολούθησε αναπτύχθηκε το θέμα «ελληνική παράδοση» και προβλήθηκε μια ανασκόπηση από χαρούμενες στιγμές του 2018.

Στην εποχή μας που εκφυλίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις, ο λαός μας έχει μια μοναδική ανεκτίμητη προίκα, την πλούσια παράδοση του, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Κάποιες διαχρονικές αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, η φιλοδοξία, η λεβεντιά κλπ, αποτυπώνονται με μοναδικό περιεκτικό τρόπο και ζωντανεύουν ένα κομμάτι της παράδοσής μας, μέσω των δημοτικών τραγουδιών. Τα δημοτικά τραγούδια είναι οι ρίζες του λαού μας και ενώνουν το παρελθόν με το παρόν, βοηθώντας στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Εκτός από τα δημοτικά τραγούδια, τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση περιλαμβάνει και την λαϊκή τέχνη που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Στην γιγαντοοθόνη προβλήθηκαν χαρακτηριστικά δημοτικά τραγούδια της περίφημης Δόμνας Σαμίου, καθώς και μια αναδρομική επισκόπηση από στιγμές του παρελθόντος σε ένα σύντομο περιεκτικό βίντεο, από διάφορες στιγμές του ΚΑΠΗ, που ενθουσίασε και συγκίνησε τον κόσμο. Το βίντεο επιμελήθηκαν ο μουσικός Μάριος Καραγιώρας σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, Συμέλα Βασιλειάδου.