Στην συνάντηση αυτή βρέθηκαν ενεργοί πολίτες από την ευρύτερη περιοχή με σκοπό και στόχο να συζητήσουν τα προβλήματα αλλά και τους τρόπους ανάπτυξης της περιοχής, ώστε η Έδεσσα και η Βεγορίτιδα να πρωταγωνιστήσουν σε πολλά επίπεδα.

Το σύνολο των παριστάμενων τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης και καταγράφηκαν νέες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν με χαμηλό κόστος και με καινοτόμες ιδέες και μεθόδους. Ομόφωνα αποφασίστηκε ο συντοπίτης μας δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης να είναι επικεφαλής της κίνησης και αμέσως μετά ορίστηκε προσωρινή επιτροπή λειτουργίας και διεύρυνσης της ομάδας. Ο κος Δημητριάδης στην εισήγηση του αναφέρθηκε στους πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν τις ιδέες αλλά και την φιλοσοφία της κίνησης, αναπτύσσοντας ένα νέο σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου με την ονομασία μάλιστα ΕΔΕΣΣΑ 2035!!!.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσιβόγλου και ο πρώην Βουλευτής Μίμης Γαϊτανίδης οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους, επισήμαναν την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα προέρχεται από ενεργούς πολίτες χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα, που σκοπό και στόχο θα έχουν το κοινό τους σημείο αναφοράς που δεν είναι άλλο από την βελτίωση και την αναβάθμιση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής. Άξιο αναφοράς ήταν, το γεγονός ότι στην διαλογική συζήτηση που ακολούθησε δεν υπήρξε αιχμηρή κριτική για κανέναν εν ενεργεία τοπικό πολιτικό παράγοντα, παρά μόνο η κατάθεση νέων προτάσεων και το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα από πολύ δουλειά και συνεργασία με όλους τους φορείς. Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την ενδυνάμωση και πλαισίωση της πρωτοβουλίας αυτής και με άλλους ενεργούς πολίτες, δίνοντας μια νέα δυναμική και καινοτομία στην συλλογική αντιμετώπιση των θεμάτων της τοπικής κοινωνίας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.