Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, και έτσι ένα ενδεχόμενο το οποίο εδώ και πολύ καιρό συζητείται στην Έδεσσα και αφορά την υποψηφιότητα του Χρήστου Δημητριάδη ως υποψηφίου Δημάρχου στις ερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Δήμο Έδεσσας, φαίνεται πως αποκτά σιγά-σιγά υπολογίσιμες πιθανότητες.

Εμείς όπως σας είχαμε υποσχεθεί ζητήσαμε από τον ίδιο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με μια δήλωση. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ανέφερε πως το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία πολιτών της Έδεσσας οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στον γραφείο του και του ζήτησαν να ηγηθεί μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

Μάλιστα από τη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα, δέχεται εδώ και καιρό «πιέσεις» από αρκετό κόσμο της πόλης και αν και ήταν κάτι που αρχικά το απέκλειε, πλέον έχει αρχίσει να το σκέφτεται πιο σοβαρά. Μάλιστα όπως μας αποκάλυψε το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη σύσκεψη με πολίτες και ανθρώπους που θέλουν να πολιτευτούν ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Στην δήλωση του δραστήριου και έγκριτου δημοσιογράφου-εκδότη ο ίδιος όπως θα διαβάσετε βάζει πάνω από όλα και την ενότητα σε μια λογική συνεργασιών με σκοπό και στόχο την κατάρτιση ψηφοδελτίου που να έχει αναφορά στην κοινωνία

Αναλυτικά η δήλωση:

“Για τους φίλους και όλους τους πολίτες που με ρωτούν αν θα θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Έδεσσας:
Όλοι εσείς που με γνωρίζετε, ξέρετε πολύ καλά ότι λειτουργούσα και λειτουργώ πάντα με γνώμονα την ενότητα.

Το να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για το Δήμο είναι το εύκολο. Το δύσκολο και η πρόκληση για τον καθένα από εμάς, που ασχολούμαστε με τα κοινά, εγώ ως δημοσιογράφος, είναι να καταφέρει να ενώσει δίπλα του όλες τις υγιείς δυνάμεις, που την επόμενη ημέρα θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν τα μέγιστα για το Δήμο και τους συνδημότες μας.

Η όποια κίνησή μου θα είναι αποτέλεσμα ώριμων και συλλογικών ενεργειών που θα έχουν ως στόχο την υπηρέτηση της ενότητας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη που θα προκαλέσω με τους πολιτικούς μου φίλους το Σάββατο.

Όταν όλα γύρω μας διαλύονται και αμφισβητούνται, ας παραμείνουμε τουλάχιστον εμείς ενωμένοι και ας προτάξουμε τα «πρέπει» πάνω από τα «θέλω» για το καλό της πόλης και του δήμου συνολικά, ώστε η όποια ζύμωση να οδηγήσει σε μια πλειοψηφική σχέση με την κοινωνία πάνω σε θέσεις, απόψεις, οράματα και διάθεση προσφοράς και όχι μέσα από διαπλοκές, ρουσφέτια, υπόγειες διαδρομές, ανίερες συμμαχίες και αποκλεισμού της κοινωνίας. Η αυτοδιοίκηση σήμερα είναι γεμάτη με προκλήσεις. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την μοίρα αυτού του τόπου.

Με εκτίμηση

Χρήστος Δημητριάδης

Δημοσιογράφος