H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο “ATHENS METROPOLITAN EXPO” στα Σπάτα στην Αθήνα.

«Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της μακεδονικής γης και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Είναι η τρίτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση δίνοντας αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών, αλλά και της Περιφέρειάς μας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FOODEXPO 2019 θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο του marketing για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό», υπογράμμισε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη έκθεση, καλούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας που επιθυμούν να συμμετάσχουν να αποστείλουν τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: [email protected] ή [email protected] ή στο fax 2313330044.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

• Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

• Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2313330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313330395 (Γεώργιος Γκανάτσιος) και 2313330428 (Γεώργιος Φανέλης).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο ATHENS METROPOLITAN EXPO στα Σπάτα στην Αθήνα.

Η 6η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO GREECE 2019 αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό αλλά και σημαντικό εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στη χώρα μας, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση, θα παραδοθεί στο χώρο των τροφίμων σε κεντρικό σημείο του Hall 1 σε χώρο τύπου «νησί» έτοιμες κατασκευασμένες εκθεσιακές δομές (stand των 6 τ.μ.) με υποδομή και εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, παρέχονται σε όλους τους εκθέτες προσκλήσεις (και σε ηλεκτρονική μορφή), κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της Έκθεσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θέσεις parking, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση. Επιπλέον προβλέπεται η παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας στον κατάλογο εκθετών της FOODEXPO με αναλυτική προβολή όλων των επιχειρήσεων και η συμμετοχή των εκθετών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις Β2Β συναντήσεις με ξένους αγοραστές.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων. Τα μενού θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Mediterranean Food Stage».