Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
οι εκλογές του προσεχούς Μαΐου σηματοδοτούν μία νέα εποχή στα αυτοδιοικητικά πράγματα, καθώς ο «Κλεισθένης» προωθεί μία διαφορετική λογική που εδράζεται στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο.

Τις δύο τελευταίες δημοτικές περιόδους, ως Δήμαρχος Έδεσσας, επιδίωξα και πέτυχα τη συναίνεση των τοπικών πολιτικών δυνάμεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αν και οπλίσατε με καθαρή εντολή την παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής!
Η κουλτούρα συνεργασίας δεν επιβάλλεται, αλλά καλλιεργείται! Εγώ και οι συνεργάτες μου στην Δημοτική Πρωτοβουλία «Έδεσσα – Βεγορίτιδα» καταφέραμε σε δύσκολες συνθήκες να λειτουργήσουμε με πνεύμα ενότητας και να συνθέσουμε απόψεις!
Βέβαια, στην Αυτοδιοίκηση δεν μιλάμε πολύ, κάνουμε έργα!
Η θητεία που εκπνέει ήταν για τον Δήμο Έδεσσας μία εξαιρετικά δημιουργική και γόνιμη περίοδος!
Αξιοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα!
Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εντάξαμε έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα αναμορφώσουν την ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Έδεσσας. Έργα με καθαρά αναπτυξιακό προσανατολισμό, αλλά και έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και τη βελτίωση της ζωής όλων μας.
Κάποια από αυτά τα έργα ξεκίνησαν να υλοποιούνται, αλλά τα σημαντικότερα δημοπρατούνται τώρα. Χρειάστηκε γνώση και εμπειρία για την ένταξη όλων αυτών των έργων, όμως τώρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να υλοποιηθούν όπως πρέπει. Με τεχνογνωσία και συνεχή παρακολούθηση. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και ο τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει πειράματα.
Όλα τα στελέχη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Έδεσσα – Βεγορίτιδα» και εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε άνθρωποι των έργων!
Κάναμε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό και εξασφαλίσαμε τους πόρους για την υλοποίησή του. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επίσης, δουλέψαμε πολύ στην καθημερινότητα. Σκουπίδια, καθαριότητα, παιδικές χαρές, πάρκα, πεζοδρόμια. Όλα αυτά τα «μικρά» όταν είναι προσεγμένα, φέρνουν μεγάλη βελτίωση στη ζωή μας.
Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Η επιλογή μας για ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη μας δικαίωσε πλήρως. Είμαστε από τους πιο καθαρούς δήμους της χώρας.
Η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με led μας έχει καταστήσει πρωτοπόρους σε όλη την Ελλάδα. Ποιότητα, οικονομία και προστασία περιβάλλοντος!
Η εκμίσθωση του κέντρου των Καταρρακτών θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις δράσεις που κάνουμε για τον τουρισμό και θα συμβάλει στην πλήρη αναμόρφωση του τουριστικού μας προϊόντος.
Όσο για τα οικονομικά του Δήμου Έδεσσας, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Μιλάνε οι αριθμοί!
Άργησα να μιλήσω για εκλογές, διότι τιμώ την ψήφο των πολιτών και θα συνεχίσω να εργάζομαι για το καλό του Δήμου Έδεσσας μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας μου. Όχι με έργα βιτρίνας, ποτέ δεν κάναμε τέτοια, αλλά με δράσεις που βοηθούν τον πολίτη και στηρίζουν την τοπική αναπτυξιακή διαδικασία.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Έδεσσα – Βεγορίτιδα» είναι αρραγής και έτοιμη να ζητήσει την ψήφο των πολιτών, έχοντας ως παρακαταθήκη το αδιαμφισβήτητο έργο μας και δεδομένη την όρεξη για δουλειά όλων των στελεχών.
Έχοντας αυτή την «προίκα», εγώ και οι συνεργάτες μου, μπορούμε και σας κοιτάξουμε στα μάτια και να ζητήσουμε για άλλη μια φορά την εντολή να υπηρετήσουμε τον Δήμο Έδεσσας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας