Σιγά σιγά μπαίνει η άνοιξη και για εμάς αυτό σημαίνει ότι δεν κατεβαίνουμε από τη σέλα!
Ειδικά τα σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στα άλογα!

Όπως αυτό το όμορφο Σάββατο που βγήκαμε στους καταρράκτες να πιούμε τον καφέ μας παρέα με τα άλογα..

Πριν προλάβουμε να μπούμε στο πάρκο ακούσαμε να φωνάζουν “περνάνε άλογα!” Και
πλήθος κόσμου μαζεύτηκε γύρω μας και με ενθουσιασμό μας έκανε διάφορες ερωτήσεις:
Από το “τι τρώει” ως “θα μπορούσα να ανέβω?”

Ο κόσμος θέλει να γνωρίσει τη φύση μας, είναι κάτι που τον τραβάει από την αγχώδης καθημερινότητα και αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο στην Έδεσσα, που θα δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στο άλογο, δίνοντάς του ψυχική ηρεμία, μια νότα διαφορετική που σίγουρα θα τον ωφελήσει.

Εξάλλου ειναι γνωστή η θεραπευτική ικανότητα του αλόγου προς τον άνθρωπο, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Γιατί το άλογο δεν είναι μόνο η ιππασία, το άλογο είναι πολλά περισσότερα… Είναι φίλος, ψυχολόγος και θεραπευτής και έχει να μας διδάξει πολλά περισσότερα από ό,τι εμείς, αρκεί να μάθουμε να ακούμε τη γλώσσα της σιωπής, της δικής τους γλώσσα.

Επίσης, πολλά παιδάκια πλησίαζαν χωρίς φόβο και μάλιστα πολλά από αυτά ζήτησαν να ανέβουν και οι γονείς τους χαμογελουσαν και έβγαζαν φωτογραφίες.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μαθαίνεις τα παιδιά σου να είναι κοντά στα ζώα και να τα αγαπούν, σίγουρα αυτό συμβάλλει θετικά στον χαρακτήρα του μελλοντικά και όχι μόνο..
Όπως λέμε κι εμείς οι αλογαδες, “αν αρέσει στο αλογό μου, είναι καλός άνθρωπος.” Αυτά τα ζώα έχουν τρομερή διαίσθηση και είναι πολύ συναισθηματικά, οπότε από τη γνωριμία του αλόγου σου με έναν άνθρωπο θα καταλάβεις πολλά..

Όταν έρθεις κοντά στο αλογο η σχέση που θα αναπτύξεις θα είναι σίγουρα από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής σου.