Για άλλη μια φορά πιστοί στο ραντεβού τους οι γνωστοί άγνωστοι καίνε τους καλαμιώνες της Βεγορίτιδας και όχι μόνο, αλλά και στη λίμνη Πετρών με μοναδικό κέρδος λίγα μέτρα γης για τα κτήματά τους.

Όμως, οι ανόητοι και κοινωνικά ανεύθυνοι τομαράκηδες αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν μια βασική αρχή. Καταστρέφοντας το περιβάλλον, καταστρέφουν τη ζωή σ αυτό, καταστρέφουν τη ζωή ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Στους καλαμιώνες βρίσκουν προστασία διάφορα πουλιά που ζούν στη Βεγορίτιδα, ψάρια, βατράχια και έντομα. Όλα μαζί συνιστούν τον αέναο κύκλο της ζωής που κάποιοι εγκληματίες απερίσκεπτα καταστρέφουν για προσωπικό τους όφελος.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης (Λιμνών) Δυτικής Μακεδονίας, θα κάνω ότι είναι νομίμως δυνατό οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος να συλληφθούν, να τιμωρηθούν και να πληρώσουν τα αντίστοιχα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Για να φτάσουμε επιτέλους στο σημείο από φέτος να μην ξαναδούμε αυτό το έγκλημα κατά του υγροβιότοπου της λίμνης και των κατοίκων που κατοικούν στη γύρω περιοχή.

Καλώ τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να μην σταματούν στην διαπίστωση των πυρκαγιών, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο μιας μεγαλύτερης πυρκαγιάς με επιπτώσεις σε σπίτια και περιουσίες. Είναι ελάχιστοι αυτοί στο τόπο μας. Ας τους απομονώσουμε και ας τους κατατάξουμε εκεί που αξίζουν. Στην περιφρόνησή μας.
Νίκος Μούλας
Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας