Εκεί συναντηθήκαμε με δεκάδες συναδέλφους από όλη τη χωρά καθώς επίσης νιώσαμε την έμπρακτη συμπαράσταση από το εργατικό κέντρο Λάρισας και δεκάδες άλλους φορείς και σωματεία από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της Παρασκευής (1 Μάρτιου) στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και σε εκείνους που συμφωνούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές και στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ, τις βαριές επιπτώσεις της οποίας πληρώνουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες. Η αρνητική στάση της κυβέρνησης έναντι του συνόλου των αιτημάτων μας δεν μας πτοεί και δεν μας απελπίζει, αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Τέτοιου είδους διώξεις έχουν ως στόχο να μας τρομοκρατήσουν και να μας κρατήσουν μακριά από τους αγώνες. Η απάντησή μας στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και στην αντιδημοκρατικότητα της κυβέρνησης θα δοθεί μέσα από ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Όσον αφορά αυτή καθαυτή τη δίκη όλοι όσοι βρισκόμασταν εκεί αλλά και όσοι έχουν διαβάσει το κατηγορητήριο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση δικαστικής δίωξης καθώς
Η άσκησή της έγινε με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους και, μάλιστα, η κατηγορία αποδόθηκε 4 μέρες πριν την τέλεση του «αδικήματος», με βάση σχετικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα.
Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε εν ριπή οφθαλμού, με τα κλητήρια θεσπίσματα να παραδίνονται στα σπίτια των κατηγορουμένων στις 29 Γενάρη 2019, την επόμενη μέρα του στησίματος του μπλόκου.
Οι 10 κατηγορούμενοι δικάστηκαν χωρίς καν να έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.
Ήδη οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές είναι εκτεθειμένες διότι προέκυψε από τα πράγματα ότι «μαγειρεύτηκε» μια δικογραφία, αλλά και ότι ήρθαν αεροπλανικά έγγραφα στη δικογραφία μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης.
Η δίκη διακόπηκε από την έδρα λόγω παρέλευσης ωραρίου και την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί θα συνεχισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Εμείς ως Σύλλογος θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε και στο νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για συμπαράσταση των διωκόμενων αγροτοσυνδικαλιστών συναδέλφων μας.
Άλλωστε, το επόμενο αγωνιστικό μας ραντεβού το έχουμε ήδη κλείσει για τις 17 Μάρτη 2019, στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να τιμήσουμε, αγωνιστικά, την 109η επέτειο του Κιλελέρ.