Ο βουλευτής, στην χθεσινή του επίσκεψη στα Καλύβια, στηλίτευσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια άφησε εγκλωβισμένους και απροστάτευτους τόσους ανθρώπους κρατώντας τους ομήρους και έπρεπε να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ για να λυθεί το πρόβλημα τους. Ανέδειξε τις ευθύνες και των βουλευτών που επί πολλά χρόνια τους εκπροσωπούσαν στο Κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αντιπαράθεση του στη Βουλή με τον βουλευτή Γιώργο Καρασμάνη στηλιτεύοντας την «μικρόψυχη» στάση του βουλευτή και την επιχειρηματολογία του υπέρ των πρωταιτίων της εταιρίας. Καθώς και για τον λαϊκισμό του την τελευταία ώρα που ενώ κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόταση του βουλευτή, να επανέλθει το καθεστώς της ευθύνης των απλών μελών αστικών εταιριών όπως ήταν πριν την 11/04/2012 ( δηλαδή τα απλά μέλη να ευθύνονται μέχρι της εταιρικής τους μερίδας) ο Γ. Καρασμάνης με άκρατο λαϊκισμό ζήτησε να μην πληρωθεί αυτή η εταιρική εισφορά ( 30 € ως 260 €) όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν αφήσει τον κόσμο με 4.000.000,00 € θηλειά στο λαιμό στον καθένα αλληλεγγύως και εις όλον.
Ο βουλευτής ανέφερε ότι μετά την έκδοση ( σε λίγες μέρες) του ΦΕΚ και την εγκύκλιο τις επόμενες μέρες από την έκδοση του ΦΕΚ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς τις ΔΟΥ, η ΔΟΥ Έδεσσας θα πράξει αμέσως τα δέοντα για την απαλλαγή τους, απελευθέρωση των ΑΦΜ, επιστροφή τυχόν δεσμευμένων ποσών και θα υπάρξει και αθώωση τους στα δικαστήρια που έρχονται.
Ο Γιάννης Σηφάκης ευχαρίστησε τους αγρότες για την υπομονή τους και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν τα δύο χρόνια που με επιμονή και υπομονή διεκδίκησε την λύση του προβλήματος.
Οι αγρότες καταχειροκρότησαν τον βουλευτή εκφράζοντας με πολλούς τρόπους την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη. Μάλιστα κάποιος αυθόρμητα είπε: « για μας αρχίζει από σήμερα καινούργια ζωή».