O Γιάννης Σηφάκης με την Υφυπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου στα Σκόπια για την ωρίμανση των συνοριακών συνδέσεων από Φλώρινα (Λαιμό) και από Πέλλα (Αλμωπία) την Πέμπτη και Παρασκευή 7-8 Μαρτίου 2019

Ο βουλευτής θα συμμετέχει στην επίσημη Ελληνική αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου στα Σκόπια την Πέμπτη και Παρασκευή 7 και 8 Μαρτίου.
Η επίσημη επίσκεψη περιλαμβάνει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπ. Οσμάνι και τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Δημητρώφ καθώς και με Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 06 03 19.

O Γιάννης Σηφάκης θα πραγματοποιήσει και άλλες ανεπίσημες επαφές για την τεχνική προτετοιμασία και την προώθηση της διασυνοριακής σύνδεσης της Πέλλας ( Πρόμαχοι – Pulievo – Καβάνταρτσι).

Ο βουλευτής εντείνει και τις συνεννοήσεις του με το Υπουργείο Υποδομών και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για την προώθηση της χρηματοδότησης της επικείμενης συνοριακής σύνδεση της Πέλλας, το πρώτο αναπτυξιακό αποτέλεσμα για την Πέλλα μετά την συμφωνία των Πρεσπών.
Η ουσία της επίσκεψης στα Σκόπια είναι η ωρίμανση των διασυνοριακών συνδέσεων από τις Πρέσπες ( Λαιμός) και από την Πέλλα ( Αλμωπία) με στόχο την υπογραφή διμερούς συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν.

Η συνοριακή σύνδεση από την Πέλλα ( Πρόμαχοι – Pulievo με μήκος 27 km, εκ των οποίων τα 4 km είναι ασφαλτοστρωμένη οδός, και Pulievo – Καβάνταρτσι 53 km με τα 45 Κm ασφαλτοστρωμένα, απαιτείται βέβαια βελτίωση γεωμετρικών στοιχείων και τελωνειακός σταθμός).
Το κόστος κατασκευής του Ελληνικού τμήματος είναι περί τα 35 εκατ. € ( που μετά την έκπτωση της εργολαβίας εκτιμάται στα 20 εκατ. €).