Σε μία σεμνή τελετή τηρουμένης της στρατιωτικής εθιμοτυπίας πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού της Έδεσσας, όπου παραβρέθηκε και η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Ο απερχόμενος Διοικητής Υποστράτηγος Συμεών Κεβεντζίδης (αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αντιστρατήγου) παρέδωσε τα ηνία της Μεραρχίας στο νέο Διοικητή, επίσης Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, παρόντος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά και του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Κούτρα.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ανέφερε σε δήλωσή της: «Η αλλαγή Διοίκησης στην ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία της Έδεσσας δεν αλλάζει σε τίποτα την πολύ καλή συνεργασία που είχε και έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους στην περιοχή μας. Εύχομαι στον κ. Κεβεντζίδη που αποστρατεύεται μετά από μια σημαντική πορεία στο στράτευμα καλή συνέχεια στις επόμενες δραστηριότητες του. Ο νέος Διοικητής κ. Κωνσταντάκος είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει την επιτυχημένη παρουσία της Μεραρχίας μας στα στρατιωτικά και κοινωνικά δρώμενα της Έδεσσας και της Πέλλας γενικότερα. Ο στρατός αποτελεί την πιο οργανωμένη κοινωνία, έχοντας υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και προσφέροντας με ποικίλους τρόπους στην κοινωνία μας. Εύχομαι καλή θητεία στο Στρατηγό Κωνσταντάκο με επίτευξη στόχων προς όφελος των συμπολιτών μας».

Η τελετή ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και ακολούθησε η παράδοση της πολεμικής σημαίας, η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο πεσόντων της Μεραρχίας από τον Υποστράτηγο Συμεών Κεβεντζίδη, η τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ηρώων και θυμάτων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Μεραρχίας, στην ειρήνη και στους αγώνες του Έθνους και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών προς τιμήν των τιμωμένων προσώπων και των παρευρισκομένων.

Παραβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Σπύρος Διόγκαρης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπίκος, ο πρώην Διοικητής της Μεραρχίας Πέτρος Γεωργίου κ.ά.