Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Με την ευκαιρία αυτή καλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι γονείς να συζητήσουν, να ανταλλάξουν προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες, αλλά και να σχεδιάσουν θετικές συλλογικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας, με όποιες μορφές εκδηλώνεται στο σχολικό περιβάλλον.

Παρουσίαση του παιδικού της βιβλίου-παραμυθιού ” Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια ”, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Μάρτιος 2017

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση, φαινόμενο που γίνεται πλέον ορατό στις ανησυχητικές διαστάσεις του σε πολλές χώρες, δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Η εκφοβιστική συμπεριφορά έχει συχνά μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που την υφίστανται και υπονομεύει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

Το Edessanews.gr λοιπόν βρήκε την ευκαιρία και κάλεσε την καταξιωμένη συγγραφέα Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου να μας μιλήσει μέσα από το συγγραφικό της έργο, «Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια» όπου μιλάει γι’ αυτό ακριβώς το πρόβλημα προτείνοντας λύσεις σε παιδιά και γονείς που έχουν υποστεί ή που ενδεχομένως μέσα από τη σχολική κοινότητα να υποστούν τον σχολικό εκφοβισμό. Περπατήσαμε στον χώρο των καταρρακτών και καταλήξαμε στο ξενοδοχείο τέσσερις εποχές και εκεί της ζητήσαμε να μας μιλήσει. Ακολουθεί το βίντεο της συγγραφέα. Παράλληλα της ζητήσαμε, λόγω του ότι σε δύο ημέρες είναι και η Ημέρα της γυναίκας να μας πει δύο λόγια…

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Αναστάσιο Δούκλη, δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή της Edessa News, που μου έδωσε την ευκαιρία να προβάλλω το συγγραφικό μου έργο, και κυρίως να μιλήσω για το βιβλίο μου ” Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια ”, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα (6 Μαρτίου) κατά του σχολικού εκφοβισμού(school Bullying)!

Του εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλες του τις δράσεις!
Με εκτίμηση
Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου, συγγραφέας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ