Παιχνίδι για γερά νεύρα διεξάχθηκε στο γήπεδο της Αψάλου ανάμεσα στην Ελπίδα Έδεσσας και την Αναγέννηση Δωροθέας. Μια μαγική χρονιά και για τις δύο ομάδες οι οποίες αμφότερες είχαν σκαμπανεβάσματα και στο τελευταίο αυτό παιχνίδι τα έδωσαν όλα για την άνοδο.

Γκολ από τα αποδυτήρια για την Αναγέννηση Δωροθέας με τον πολύ καλό παίκτη Γιάννη Κλεισούρη της Αναγέννησης να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4`. Η Ελπίδα ισορρόπησε το παιχνίδι και 20` αργότερα έφερε στα ίσα το παιχνίδι με τον Τάσο Δαφνή. Η μπάλα πάνω κάτω και στο 37` ο Νίκος Τσάτσε με ένα αριστοτεχνικό σουτ παίρνει προβάδισμα με το σκορ να γράφει 1-2 υπέρ της Ελπίδας. Λίγο πριν το τέλος του α` ημιχρόνου η Δωροθέα κερδίζει πέναλτι και ισοφαρίζει το ματς σε 2-2 με τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Κλεισούρη.

Στην επανάληψη η Ελπίδα μπήκε δυνατά με αλλεπάλληλες επιθέσεις αλλά τα δοκάρια στάθηκαν εμπόδιο με αποτέλεσμα η θεά της μπάλας να αντιστρέφει τους όρους και με απίστευτο σουτ του καλύτερου παίκτη της Δωροθέας Γιάννη Κλεισούρη στο 74` να δίνει εκ νέου προβάδισμα με 3-2. Η Ελπίδα δεν το έβαλε κάτω και με τον μοναδικό Γιάννη Παλημάνη να ισοφαρίζει μέσα σε πανηγυρισμούς ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Η Ελπίδα Έδεσσας από το 90` έπαιζε με έναν παίκτη λιγότερο και όλα έδειχναν ότι στην παράταση θα γίνει μεγάλη μάχη. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους της παράτασης ο βράχος της Ελπίδας ανοίγει το σκορ και το κοντέρ ανέγραφε 3-4. Στην επανάληψη της παράτασης η Δωροθέα έκανε ό,τι μπορούσε αλλά ο ταλαντούχος Λευτέρης Ροδοβίτης διαμόρφωσε το τελικό 3-5 τελειώνοντας το παιχνίδι.


Πολλά μπράβο και για τις δύο ομάδες για το όμορφο και καθαρό παιχνίδι. Συγκίνηση για την ομάδα της Ελπίδας Έδεσσας που άρχισε με όνειρα και έφτασε στα σαλόνια της Α`1 κατηγορίας επάξια με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Εδεσσαϊκού και προπονητή της Ελπίδας να είναι ο άνθρωπος που με τις γνώσεις και το πάθος που προσέδιδε στους παίκτες κατάφερε να το μετουσιώσει σε μεγάλη επιτυχία σώζοντας τη χρονιά με τον πιο απίστευτο τρόπο κι ας έβαλαν ουκ ολίγες φορές τρικλοποδιά.