Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Τετάρτη 1 Μαΐου.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.
Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας συνεχίζει τη μάχη ώστε να ανατρέψει όσον είναι δυνατόν το κύμα των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών.
Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας με μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, με επικοινωνιακά τεχνάσματα ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, εμμέσως προχωρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στις πολυεθνικές να γιγαντώνονται και τις μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο.
Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι΄αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα
δικαιώματα μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ