Την δεύτερη – μέσα σε τρεις ημέρες – απόπειρα τρομοκράτησης μαθήτριας μέλους της ΚΝΕ από φασιστοειδή στα Γιαννιτσά, καταγγέλλει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
Φορώντας κουκούλες, τα θρασίμια, επιτέθηκαν στην ΚΝίτισσα μαθήτρια, προσπαθώντας να την εκφοβίσουν.
“Ας μην γελιούνται, οι σπασμοδικές αυτές ενέργειές τους, που μόνο ένδειξη αδυναμίας αποτελούν, ήταν και οι τελευταίες τους!

Θα απομονωθούν αποφασιστικά από τον ίδιο τον λαό και την νεολαία από τα Μαθητικά Συμβούλια, φοιτητικούς Συλλόγους, από γονείς και καθηγητές, δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε στα Γιαννιτσά, ούτε αλλού. Θα πάρουν την καλύτερη απάντηση και στην κάλπη με πολλές μαθητικές, νεανικές ψήφους στο ΚΚΕ και γκρέμισμα από την 3η θέση της Χρυσής Αυγής.
Η νέα θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε εκλεγμένη μαθήτρια πενταμελούς, μέλους της ΚΝΕ, ξεπερνά κάθε όριο. Κινούμενοι ως συνήθως εν κρυπτώ, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν την ίδια και τους υπόλοιπους μαθητές, που αγωνίζονται για τη ζωή και το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι τα μέλη της ΚΝΕ, οι μαθητές που αγωνίζονται όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται αλλά τέτοιες ενέργειες πετυχαίνουν το αντίθετο: να τους πεισμώσουν και να δυναμώσουν την δράση των οργανώσεων των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ, που αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους νέους στα Γιαννιτσά, η πρόσφατη εκδήλωση της ΚΝΕ με δεκάδες μαθητές, η παρέμβαση των κομμουνιστών μαθητών στα Μαθητικά Συμβούλια αποτελεί καρφί στο μάτι των φασιστών και αυτών που τους καλύπτουν.
Τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά αποκαλύπτουν:
• Το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών και εθνικιστικών ομάδων της περιοχής, με το οποίο αθωώνουν τις ευθύνες των πραγματικών υπαίτιων των προβλημάτων μας, των αφεντικών, των κυβερνήσεων, της ΕΕ.
• Τις θέσεις αυτών των κομμάτων και των ομάδων που είναι υπέρ των μεγάλων αφεντικών, που αθωώνουν τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή και της ΕΕ.
• Τον εγκληματικό, ναζιστικό χαραχτήρα της φασιστικής οργάνωσης της ΧΑ. Το ξέπλυμά τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τις προτάσεις στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, την παραχώρηση χώρων σε διάφορους Δήμους που διοικούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ψεύτικο “αντισυστημικό” χαρακτήρα τους, αφού παρά τις κραυγές τους, όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για την πολιτική της κυβέρνησης στις ζωές μας, προσπαθούσαν να βάλουν εμπόδιο στις μαθητικές κινητοποιήσεις για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, κινούνται εντός ΕΕ που και αυτοί με τη σειρά τους θέλουν να “αλλάξουν”.

Η νεολαία των Γιαννιτσών και της Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο αυτών των φασιστικών ομάδων. Χτυπούν και επιτίθενται μεμονωμένα σε αγωνιστές μαθητές, εργάτες ενώ στα αφεντικά κάθονται σούζα.
Οι ίδιοι που με τόση μανία έδρασαν απέναντι σε εκλεγμένη μαθήτρια δεν έβγαλαν τσιμουδιά τους προηγούμενους μήνες στα Γιαννιτσά για τα προβλήματα των σχολείων, για το νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργείου Παιδείας. Δεν τολμούν φυσικά να τα βάλουν με το οργανωμένο μαθητικό νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα, γιατί ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν πουθενά όρθιοι.
Ας μην γελιούνται, οι σπασμοδικές αυτές ενέργειές τους, που μόνο ένδειξη αδυναμίας αποτελούν, ήταν και οι τελευταίες τους! Θα απομονωθούν αποφασιστικά από τον ίδιο τον λαό και τη νεολαία από τα Μαθητικά Συμβούλια, φοιτητικούς Συλλόγους από γονείς και καθηγητές, δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε στα Γιαννιτσά ούτε αλλού. Θα πάρουν την καλύτερη απάντηση και στην κάλπη με πολλές μαθητικές, νεανικές ψήφους στο ΚΚΕ και γκρέμισμα από την 3η θέση της Χρυσής Αυγής.
Την Κυριακή 5 Μάη στο Μαθητικό Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά θα χτυπάει η καρδιά της μαθητικής δημιουργίας, χαράς και προβληματισμού και οι φασίστες θα πάρουν την καλύτερη απάντηση».

Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

Ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών σε μαθήτρια της Α’ Λυκείου, μέλος της ΚΝΕ και εκλεγμένη στο 5μελές της τάξης της σε σχολείο στα Γιαννιτσά.
Τα συγκεκριμένα φασιστοειδή για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα επιτέθηκαν καλυμμένοι με κουκούλες στη συγκεκριμένη μαθήτρια.
Η προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν τους μαθητές που αγωνίζονται έπεσε στο κενό!
Φάγανε τα μούτρα τους για άλλη μια φορά! Οι μαθητές καιρό τώρα τους έχουμε γυρίσει την πλάτη.
Τους έχουμε μάθει πια! Πουλάνε νταηλίκι και μαγκιά σε προσφυγόπουλα, σε μετανάστες, σε αγωνιστές μαθητές ενώ την ίδια ώρα κάνουν τις κότες και βαράνε προσοχή μπροστά στα αφεντικά.
Είναι αυτοί που τόσο καιρό δεν έβγαλαν τσιμουδιά για τα δεκάδες προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας και για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το εξεταστικό.
Καλούμε όλους τους μαθητές και όλα τα Μαθητικά Συμβούλια να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!