Με μια ξεχωριστή καινοτόμα εκδήλωση «γιόρτασε» ο Δήμος Έδεσσας, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοιν. Πολιτικής και Νέας Γενιάς την Παγκόσμια Γιορτή Παιδικού Βιβλίου. Με τίτλο «Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή» η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Έδεσσας απηύθυνε κάλεσμα στα γυμνάσια και λύκεια, όπως επίσης και σε συγγραφείς-ποιητές της πόλης.

Την Τρίτη, 2 Απριλίου μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο, 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ γέμισαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας.

Σε στρογγυλά τραπέζια – εργαστήρια οι: Ιωάννα Αμπατζή (σκηνογράφος, σκιτσογράφος, συγγραφέας) ανέπτυξε το θέμα της Δημιουργικής Γραφής, Σοφία Μιμιλίδου (φιλόλογος, ποιήτρια) την ποίηση στο Διαδίκτυο, Μερόπη Βλάχου (φιλόλογος) αναφορά στους αρχαίους σοφούς και Τάκης Γκόντης (συγγραφέας) την περιπέτεια έκδοσης ενός βιβλίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό και συμμετοχικότητα. Ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση», «αλλάξαμε προσωπικότητες», «δημιουργήσαμε καινούριες λέξεις», «πρωτοποριακό και παραγωγικό»…

Ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πασχάλης δήλωσε «Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μια περαιτέρω ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με συγγραφείς του τόπου μας. Να τους μεταδώσουμε το ‘’μικρόβιο’’ της φιλαναγνωσίας, της λογοτεχνίας, της δημιουργικής γραφής, της έκφρασης. Βλέποντας τα πρόσωπά τους και συζητώντας στο τέλος μαζί τους, μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις.

Ευχαριστώ θερμά τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας κ.κ Ιωάννα Αμπατζή, Μερόπη Βλάχου, Σοφία Μιμιλίδου, Τάκη Γκόντη, καθώς επίσης και την ΔΗΚΕΔΕ για την παραχώρηση των χώρων και την υποστήριξη».