Ο βουλευτής επισκέφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο την Κωνσταντία, Ίδα, Πρόδρομο, Νησί, Βρυτά, Άνυδρο, Λάκκα, Μάνδαλο και Αξό

Στις χαλαζόπληκτες περιοχές από το χαλάζι των τελευταίων ημερών ( Άνυδρο, Λάκκα, Καλή, Δροσερό, Καλλίπολη, Πλαγιάρι, Άψαλο και αρκετές άλλες ) που έπληξε όλες τις καλλιέργειες ( ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, δαμάσκηνα και βερύκοκα) ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους πληγέντες αγρότες ότι ο ΕΛΓΑ θα κάνει την δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαθέτοντας ικανό αριθμό γεωπόνων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των εκτιμήσεων.
Στο Νησί και Βρυτά ο βουλευτής ενημερώθηκε για τον μεγάλο αριθμό ενστάσεων που κατατίθενται για τα πορίσματα που τους παραδόθηκαν για τις περσινές ζημιές και αντίστοιχα ενημέρωσε τους αγρότες ότι ο ΕΛΓΑ θα τις εξετάσει με εμπειρότερους γεωπόνους αποκαθιστώντας τυχόν σφάλματα της πρώτης εκτίμησης.

Στην Αξό ο βουλευτής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών από αρκετά χωριά της περιοχής ( Αξό, Αραβησσό, Μυλότοπο, Πλαγιάρι κ.α.) για το πρόβλημα της καρπόπτωσης στα δαμάσκηνα. Οι αγρότες , συνοδευόμενοι από γεωπόνο της περιοχής, επιχειρηματολόγησαν για τις αιτίες που προκάλεσαν την πολύ μειωμένη καρπόδεση αποδίδοντας την σε παγετό της 01/03 και 4-5/03 στην ανθοφορία που ήταν πρώιμη και καθώς και στις 30/03 σε μικρό καρπίδιο.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το θέμα και να ενημερώσει τον ΕΛΓΑ σε κεντρικό επίπεδο για τις απόψεις τους.

Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε τους αγρότες στους οικισμούς που επισκέφθηκε και για την επερχόμενη περιοδεία και στην Πέλλα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.