Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας ο Υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε μπροστά» παρουσίασε τους οκτώ υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας ήταν γεμάτη και το κλίμα θερμό και πανηγυρικό. Παρόντες και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Πέλλας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης. Οι οκτώ υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στους λόγους που τους ώθησαν να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης τόνισε: «Αναγνωρίζω στους περιφερειακούς συμβούλους της Πέλλας γενναιότητα. Είμαι ευγνώμων και σέβομαι απεριόριστα την προσπάθειά τους να βγούνε μπροστά σε μία μάχη όπου θα χρειαστεί να διεκδικήσουν ψήφο, σταυρό και ελπίδα. Σε έναν αγώνα στον οποίο καλούνται να μεταδώσουν αλήθειες, έχοντας απέναντί τους μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία ψέματος, λοιδορίας, παραπληροφόρησης, διαστροφής της πραγματικότητας ακόμα και στοχευμένης συσκότισης».

Έκανε μία σύντομη αναφορά στα σημαντικά προβλήματα που επί δεκαετίες ταλανίζουν την περιοχή, με βασικότερο αυτό του οδικού δικτύου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης και υπογράμμισε:

«Είναι ιστορική η ανάγκη και το καθήκον να δώσουμε αυτή την μάχη για τις επόμενες γενιές. Για να είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις σε όσους δικαίως οργίζονται για το γεγονός ότι χρειάζονται μιάμιση ώρα για να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη στην Έδεσσα, όταν χρειάζεται πια μία ώρα για να πάει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη στο Μέτσοβο. Να δώσουμε απαντήσεις στους καλλιεργητές που παραπονούνται ότι δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημιώσεις από την περσινή καταστροφή στα κεράσια και να κάνουμε γνωστή την ασύρματη και ψηφιακή μετεωρολογία που μπορεί να προσφέρει ένα πολύ σημαντικό όπλο στους αγρότες της Πέλλας».

«Από τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας, είπε ο κ. Γιαννούλης Χρήστος, προκύπτει ένα συμπέρασμα: Κοιτάμε Μπροστά, κοιτάμε ψηλά με ελπίδα, μία έννοια που δεν έχει σβήσει από την πολιτική ρητορεία της Αριστεράς και το δικαιούται. Είμαστε συνοδοιπόροι με όλους όσοι θέλουν να δουν τον τόπο μας σύγχρονο και ανεπτυγμένο».
Στην συγκέντρωση παρουσιάστηκαν τα βιογραφικά των οκτώ υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Στην Κεντρική Μακεδονία Κοιτάμε μπροστά» και του υποψήφιου Περιφερειάρχη δημοσιογράφου Χρ. Γιαννούλη.
Οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τοποθετήθηκαν σύντομα, για το όραμά τους και για τους λόγους που κατεβαίνουν υποψήφιοι.
Γκαβανίδου Χρύσα, υπάλληλος Α.Τ.Ε.Ι.Θ., Γιαννιτσά
Κυριακού Ευάγγελος, Οικονομολόγος – Υπεύθ. Τουρισμού, υπ. Δημοτικής Επιχ. Έδεσσα
Κωστοπόλου Αικατερίνη, χορογράφος, Αριδαία
Παπαδόπουλος Γεώργιος, πυροσβέστης, Γιαννιτσά
Σγορούδης Γεώργιος, λογιστής, ελεύθερος επαγγελματίας, Γιαννιτσά
Σεμερτζίδου Άννα, φιλόλογος, Έδεσσα
Σταυρίδης Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας, Σκύδρα
Τσιτερίδης Αναστάσιος, έμπορος, Γιαννιτσά

Τα βιογραφικά των οκτώ υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Στην Κεντρική Μακεδονία Κοιτάμε μπροστά» και του υποψήφιου Περιφερειάρχη δημοσιογράφου Χρ. Γιαννούλη έχουν ως εξής:

Ο Χρήστος Γιαννούλης Υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «Στην Κεντρική Μακεδονία Κοιτάμε μπροστά»: Γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη, τόπο γέννησης και των γονιών του, Γιάννη και Νέλλης. Εργάζεται για περισσότερα από 30 χρόνια στα μέσα ενημέρωσης αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια και αναζητώντας λύσεις για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Αφετηρία της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας αποτέλεσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, το 1986. Συμμετείχε στην έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γεγονότα», ένα πρότυπο εγχείρημα πολυσέλιδης και πολύχρωμης τοπικής εφημερίδας. Το 1995 εργάστηκε στη «Δίον Τηλεόραση», παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την ενημερωτική εκπομπή «Επί της Ουσίας». Ο ίδιος τίτλος χρησιμοποιήθηκε εν συνεχεία στην πολυετή συνεργασία του με την εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» και την «Ερμής Τηλεόραση». Ήταν ανταποκριτής του «Αγγελιοφόρου», του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» και της ΕΡΤ3 με έδρα την Κατερίνη, μέχρι το 2001, οπότε εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την στιγμή του «μαύρου» τον Ιούνιο του 2013. Τον Μάιο του 2014 διεκδίκησε το Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος δρόμος». Οι συνδημότες του τον τίμησαν με ποσοστό 27%. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή ενημέρωσης στην ΕΡΤ3, έως τον Μάρτιο του 2018. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 επιμελήθηκε τις ενημερωτικές εκπομπές «Απέναντι» και «Δια ταύτα». Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης ενώ το 2011 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό, Μαρία Αμανατίδου, κι έχουν έναν δεκαπεντάχρονο γιο, τον Πάρη.
Τα βιογραφικά των οκτώ υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του Ν. Πέλλας:
Γκαβανίδου Χρυσή, διοικητική υπάλληλος στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά όπου τέλειωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει ένα γιο δεκαέξι ετών. Είναι απόφοιτος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο τμήμα Λογιστικής και στο τμήμα Αισθητικής. Τελείωσε την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε επί χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση αρτοποιίας αλλά και ως αισθητικός στην πόλη των Γιαννιτσών. Παράλληλα δίδαξε στα ΤΕΕ Κρύας Βρύσης και Έδεσσας, ΙΕΚ ΟΑΕΔ Βέροιας, ενώ από το 2009 διορίσθηκε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ειδικότητα αισθητικής. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-2015. Συμμετείχε ενεργά στο Σύλλογο Αποφοίτων Αισθητικών ΤΕΙ Εκπαιδευτικών Ελλάδος ως ειδική γραμματέας. Από το 2016 εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Κυριακού Ευάγγελος, Οικονομολόγος, Υπεύθυνος Τουρισμού. Κατοικεί μόνιμα στην Έδεσσα. Εργάζεται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας ως οικονομολόγος, υπεύθυνος πολιτιστικού τουρισμού, πληροφορικής & περιβάλλοντος. Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας σχετικές με την έρευνα, τον επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό, την βιώσιμη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και σε διεθνή, ευρωπαϊκά, διασυνοριακά & εθνικά προγράμματα. Εργάζεται επίσης ως εκπαιδευτής ενηλίκων και ανήκει στο εθνικό μητρώο εκπαιδευτών και εισηγητών του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου προστασίας καταναλωτών Ν. Πέλλας, μέλος του δικτύου αλληλεγγύης, μέλος ΔΣ δικτύου πολιτιστικών φορέων & επιχειρήσεων, μέλος ΔΣ στην Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας ως εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων, ενώ συνδικαλιστικά επί σειρά ετών είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κατέχει την άδεια Λογιστή. Είναι μέλος ΔΣ του ιστορικού Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και πολλών πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων ανάπτυξης δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού ενώ υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος συλλόγων γονέων. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Τουρισμού ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας με ειδίκευση στην Οργάνωση & Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών. Είναι 49 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Κωστοπούλου Κατερίνα, Καθηγήτρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού – χορογράφος. Κάτοικος Αριδαίας Πέλλας, μητέρα δύο παιδιών. Διευθύνει το Κέντρο Τεχνών «Εν χορώ» Αριδαίας επί 15 χρόνια με δεκάδες μαθητές κάθε χρόνο από όλο τον Νομό. Μαθητές της έχουν σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων πριν αρκετά χρόνια. Ήταν επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2014. Φιλοσοφία της το ιδανικό πάντρεμα του φυσικού περιβάλλοντος, ως κύριο χαρακτηριστικό της Πέλλας, με την πνευματική αφύπνιση παιδιών και ενηλίκων μέσω πολλαπλών δρόμων της τέχνης και του πολιτισμού.

Παπαδόπουλος Γεώργιος του Σωτηρίου, Πυροσβέστης. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1977, είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Πέλλας. Είναι Πυρονόμος του Πυροσβεστικού Σώματος. Από το 1998 προσλήφθηκε με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως συμβασιούχος Πυροσβέστης και εργάστηκε σε αυτή τη θέση, τα έτη 1998 & 1999. Το 1999 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα, μετά από προκήρυξη ΑΣΕΠ. Το 2008 αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με έδρα την Αθήνα. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στις δύο από τις τρεις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Πέλλας (Π.Υ. Αριδαίας & Π.Υ. Γιαννιτσών), καθώς επίσης, στο Νομό Θεσσαλονίκης στα Αερομεταφερόμενα Πεζοπόρα Τμήματα της 2η Ε.Μ.Α.Κ, στο Νομό Αττικής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αθήνας 5Π.Σ., στο Νομό Χαλκιδικής στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγίου Όρους. Από το Δεκέμβριο του 2017 εκτελεί τα καθήκοντά του ως Εκπαιδευτής – Αξιωματικός Υπηρεσίας στη Σχολή Πυροσβεστών, στη Πτολεμαΐδα, η οποία από το 2016 λειτουργεί ως παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Έχει δραστηριοποιηθεί διαχρονικά με τα κοινά στον χώρο της Πυροσβεστικής μέσα από Δημοκρατικούς Συνδικαλιστικούς Αγώνες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος, από το 2010 έως σήμερα, εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έχει επιτελέσει σε διάφορες θέσεις ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος. Επίσης, από το 2014 έως σήμερα εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), με έδρα την Αθήνα. Και από το 2018 έως σήμερα αποτελεί εκλεγμένο αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, με έδρα το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα.

Σγορούδης Γεώργιος, Λογιστής και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε το 1974, μεγάλωσε στα Γιαννιτσά και αποφοίτησε από το πρώτο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών. Σπούδασα λογιστική στη Θεσσαλονίκη. Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 διατηρεί λογιστικό γραφείο στα Γιαννιτσά. Παράλληλα είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης PARAMEDICA που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.
Σεμερτζίδου Άννα, Φιλόλογος. Γεννήθηκε στη Δροσιά Έδεσσας, το 1964. Ολοκλήρωσε την Α/βαθμια και Β/βαθμια Εκπαίδευση στην Έδεσσα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Πιστοποιεί πολύ καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας και προπτυχιακή της Γαλλικής. Από το 1989 εργάζεται ως φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση, σε σχολεία του Ν. Πέλλας, ενώ εργάσθηκε και σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στον τοπικό Τύπο. Με πλούσια συνδικαλιστική δράση, διετέλεσε Γραμματέας της Α’ΕΛΜΕ Πέλλας αλλά και Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Πέλλας επί οκταετία. Συμμετείχε και συμμετέχει σε δράσεις κινήματα και συλλόγους που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, των ανισοτήτων, της φτώχειας και της αμάθειας στην προστασία των Δικαιωμάτων των παιδιών και των παιδιών προσφύγων. Εθελοντισμός και Αλληλεγγύη είναι οι άξονες της κοινωνικής της παρουσίας.

Τσιτερίδης Αναστάσιος (Νάσος), Έμπορος. Γεννήθηκε το 1967. Είναι απόφοιτος Λυκείου, πτυχιούχος της ιταλικής και γνώστης της αγγλικής και της τουρκικής γλώσσας. Είναι έμπορος με δική του επιχείρηση στα Γιαννιτσά, παντρεμένος με την Αναστασία Αποστόλου και πατέρας δύο παιδιών, του Παναγιώτη και του Λάζαρου. Μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών. Δραστηριοποιείται κοινωνικά και πολιτικά μέσα από την Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών. Υπήρξε αθλητής ιππικής δεξιοτεχνίας και υπερπήδησης εμποδίων στη Θεσσαλονίκη. Είναι μαθητής βυζαντινής μουσικής στην σχολή της ιεράς μητροπόλεως Εδέσσης και Αλμωπίας που εδρεύει στα Γιαννιτσά.