Μια ευχάριστη έκπληξη μας έμελλε σήμερα η οποία έλαβε χώρα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας. Ο λόγος για τη συζήτηση που είχαμε με το νεαρό και αγαπητό φίλο Χρήστο Παπατούση. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και συναντηθήκαμε σε γνωστή καφετέρια της πόλης μας όπου και αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη με αφορμή τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Περπατήσαμε για ώρα σε διάφορα σημεία της πόλης και είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση σχετική με την απόφασή του να συμμετέχει στις εκλογές, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του για την πόλη μας. Μιλήσαμε για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες που απασχολούν κατά κύριο λόγο τους νέους της πόλης μας, με τους οποίους έχει καθημερινή επαφή και αφουγκράζεται τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στην καθημερινότητά του. Ο νεαρός Χρήστος Παπατούσης έρχεται γεμάτος όνειρα και όρεξη για δουλειά. Πιστεύει ότι η βελτίωση της ζωής μας και της κοινωνίας μπορεί να προέλθει από συλλογική δουλειά.

-Ποιο ήταν το ερέθισμα να ασχοληθείς με τα κοινά κατεβαίνοντας στο τοπικό της Έδεσσας;

– Πιστεύω ότι είναι πραγματικά αναγκαίο για μια περίοδο κρίσιμη για τη χώρα μας νέοι άνθρωποι να θέτουν το εαυτό τους στη διάθεση των κοινών, με όρεξη να προσφέρουν προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στις κοινωνίες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Άλλωστε το στοίχημα είναι να μπορέσει να γίνει πάντρεμα ανάμεσα σε ανθρώπους με εμπειρία του πολιτικού γίγνεσθαι και των νέων που πρεσβεύουν το νέο και διαφορετικό.

– Γιατί επέλεξες να συνταχθείς με την παράταξη του εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Γιάννου;

– Ο κ. Δημήτρης Γιάννου έχει αποδείξει ότι είναι ένας εργατικός άνθρωπος και κατάφερε να φέρει αποτελέσματα. Ο Τάκης όπως σχεδόν όλοι μας τον αποκαλούμε είναι πρώτα από όλα άνθρωπος που νοιάζεται και αυτό με κάνει να αισθάνομαι ακόμα πιο σίγουρος για την απόφασή μου. Όταν μου έκανε την πρόταση με έκανε να νιώσω ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες της γενιάς μου και θέλω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης να εργαστούμε ως ομάδα. Από τις πρώτες μέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου από τον Δήμαρχο ένιωσα να με αγκαλιάζει η παράταξη και να αισθάνομαι πραγματικό μέλος της και όχι απλά μια υποψηφιότητα για να φέρει ψήφους ή να δείξει υποκριτικά ότι στηρίζει τη νέα γενιά. Επίσης πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες μου.

– Από την εμπειρία σου στα γήπεδα τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για την καλυτέρευση των αγωνιστικών χώρων;

– Είναι αναγκαία η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων αγωνιστικών χώρων αλλά και η δημιουργία νέων υποδομών. Είμαστε μια πόλη με πολλές διακρίσεις στον αθλητικό τομέα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

– Ένας νέος άνθρωπος όπως εσύ τι πιστεύει ότι λείπει από την Έδεσσα για να γίνει περισσότερο προσιτή στους νέους μας;

– Η Έδεσσα είναι μια πανέμορφη πόλη με τεράστιες δυνατότητες. Μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τη δημιουργία πολλών εκδηλώσεων, μέσα από τις οποίες οι νέοι να αναδεικνύουν τις δυνατότητές τους.

– Πιστεύεις ότι νέα γενιά σημαίνει και νέα φιλοσοφία;

– Όχι απαραίτητα! Πολλές φορές βλέπουμε νέους και νέες να μιμούνται συμπεριφορές και πρακτικές. Ειδικότερα στην ενασχόληση με τα κοινά αυτό είναι ακόμα πιο εμφανές. Ακούς ξανά έναν ξύλινο λόγο και βλέπεις συμπεριφορές να αλλάζουν προεκλογικά. Με λίγα λόγια νέα φιλοσοφία σε ό,τι σαθρό και σάπιο, κρατώντας τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Ο Χρήστος Παπατούσης γεννήθηκε στην Έδεσσα στις 17 Οκτωβρίου 1988 είναι ιδιωτικός υπάλληλος με σπουδές Τεχνικών Δικτύων Η/Υ από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με συμμετοχή σε πολλές ομάδες όπως Ορφέας Ριζαρίου, Άρης Νησίου ενώ τώρα βρίσκεται στην Ελπίδα Έδεσσας. Επίσης έχει παρακολουθήσει τη Σχολή Προπονητών κατηγορίας UEFA C.
Χρήστο σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο, το αξίζεις!