• Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους του Σωματείου «Εν Έργω» για την πρωτοβουλία τους. Εύχομαι να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες τέσσερις Δημοτικές Ενότητες»

Μεγάλος κερδισμένος βγήκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης από το Debate ενόψει των Δημοτικών Εκλογών που συμμετείχε μαζί με τους συνυποψήφιους του, κκ Ολυμπία Παπαδοπούλου, Ηλία Θεοδωρίδη, Στάθη Καστερίδη και Γρηγόρη Στάμκο. Το debate έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά όπου οι υποψήφιοι απάντησαν σε τέσσερις θεματικές ενότητες σχετικά με την οργάνωση του Δήμου και τις οικονομικές αρμοδιότητες – ευκαιρίες, την κοινωνική πολιτική και την καθαριότητα, την τουριστική πολιτική – πολιτισμός – αθλητισμός – νέα γενιά, καθώς και το θέμα των υποδομών.

Με ηρεμία και επιχειρήματα ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απάντησε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα αλλά κυρίως στάθηκε στο «οικονομικό θαύμα του Δήμου Πέλλας» που ακούγεται τα τελευταία 6 χρόνια και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Δήμος πήρε κοντά στα 17 εκ. ευρώ από το κράτος στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Κάτι που έγινε και για τους υπόλοιπους 324 Δήμους της χώρας. Έχουμε υποχρέωση κάθε μήνα να υποβάλλουμε τα οικονομικά στοιχεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών για έλεγχο. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε ότι δεν έγινε και κανένα έργο, μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε ότι ο Δήμος δεν πέτυχε κάτι ιδιαίτερο, παρα μόνο μια απλή διαχείριση».

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της καθαριότητας όπου ανέφερε ότι ως Δήμος έχουμε αποτύχει όχι μόνο στην πόλη των Γιαννιτσών, αλλά και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και καινοτόμο. Επεσήμανε ότι θα εμπιστευθεί ως Δήμαρχος όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων «χωρίς να ρωτάμε με ποιο συνδυασμό έχουν εκλεγεί και θα δώσουμε πάλι ζωή στις Κοινότητες που αφέθηκαν στην τύχη τους». Τέλος για τα έργα υποδομής αναφέρθηκε στα δίκτυα αποχετεύσεων που θα πρέπει να έχουν όλες οι Κοινότητες με Βιολογικούς καθαρισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, στην αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης που είναι με αμιαντοσωλήνες, την άμεση κατασκευή του Μουσικού Σχολείο Γιαννιτσών και την διεκδίκηση εκ νέου του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων, κατασκευές πεζοδρομίων στην πόλη των Γιαννιτσών και στις Κοινότητες, την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου και επεμβάσεις στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του Δήμου Πέλλας.