Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με εκπροσώπους συλλόγων για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με Συλλόγους για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκπροσώπους των συλλόγων, τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου και τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Γιάννη Ανδρίτσο οι οποίοι παρέστησαν στη συνάντηση. Ευχήθηκε σε όλους Χριστός Ανέστη, εξήρε το έργο των συλλόγων και τις δράσεις τους και προσκάλεσε όλο τον κόσμο να παραβρεθεί και να στηρίξει τις εκδηλώσεις.
Μετά από συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν προτάσεις, γνώμες και ιδέες για τις εκδηλώσεις μνήμης καταρτίστηκε το τελικό πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό, ενώ, απομένουν κάποιες οργανωτικές λεπτομέρειες.
Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί παντού το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που φέτος θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα, την Κυριακή 19 Μαϊου σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Έδεσσας και των πολιτιστικών συλλόγων.
Η κα. Αηδονά δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων για την προετοιμασία των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πολύ θετική η καταγραφή προτάσεων και ιδεών για τις εκδηλώσεις από όλους τους παριστάμενους και τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους και τη συνδρομή τους στο διάλογο. Είμαι βέβαιη ότι με τη συμμετοχή φορέων, πολιτών και των συλλόγων που θα δώσουν στο περιεχόμενο της εκδήλωσης μνήμης ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση θα έχουμε μία κεντρική εκδήλωση αντάξια της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να στείλουμε σε όλους το μήνυμα της ημέρας αυτής».