Η Άννα Μακρυγιάννη-Καρτσαμάρη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Τσεπκεντζή «Κοινωνία σε Κίνηση», γεννήθηκε στη Νάουσα και κατοικεί μόνιμα στην Έδεσσα. Είναι 39 ετών, παντρεμένη με τον Αντώνη Καρτσαμάρη και έχει δύο παιδιά, τον Τάσο και την Ραφαέλα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Εμπορίας, διαφήμισης και προώθησης προϊόντων (marketing) και έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων σχετικά με την ανάπτυξη ηλεκτρονικών πωλήσεων και την προώθηση προϊόντων. Έχει εργαστεί ως γραμματέας διοίκησης καθώς και ως εργαζόμενη σε θέσεις γραμματείας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια εθελοντικά ως υπεύθυνη του μητρώου μελών και διαχείρισης του γραφείου του Συλλόγου Προστασίας Καταναλωτών Έδεσσας – Ν. Πέλλας και παράλληλα υποστήριξε τη λειτουργία της επιτροπής φιλικού διακανονισμού με πολλές επιτυχημένες για τους καταναλωτές υποθέσεις.

Πιστεύει ότι η εξωστρέφεια στον πολιτισμό και η εθελοντική δράση στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα, αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία για μια κοινωνία σε κίνηση για μια κοινωνία σε ανάπτυξη. Είναι κάτοχος πτυχίων Η/Υ (ECDL) και επίσης γνωρίζει Αγγλικά (Cambridge) και Γερμανικά.

Οραματίζομαι μια πόλη που θα αφήσει πίσω μικρότητες και ασήμαντες διαφωνίες. Μια πόλη που θα επενδύσει στον πολίτη και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας. Συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των δημοτών μας.