Με την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο και πολύ δραστήρια Έφη Τσαρτσιταλίδου είχαμε την τιμή να συναντηθούμε σήμερα το πρωί συζητώντας πολλά επίκαιρα θέματα και συγκεκριμένα για τα του Δήμου μας. Όπως πάντα ειλικρινής η Έφη μας διατύπωσε μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τους λόγους που την οδήγησαν να συμπλεύσει εκ νέου με τον συνδυασμό της Ενωτικής Δράσης του Αντώνη Ρυσάφη. Η Έφη είναι μια γυναίκα με απόψεις και αρχές. Είναι διαλλακτική και ακούει με προσοχή τον συνομιλητή της, αυτό όμως που θέλει είναι να της μιλάνε με ειλικρίνεια, όπως κάνει και αυτή. Γεννήθηκε το 1970 από αγροτική οικογένεια στον Πολυπλάτανο της Φλώρινας ενώ από το 1991 ζει μόνιμα στην Έδεσσα και είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Ι. Δημητριάδη και είναι μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, του Γιάννη και των δίδυμων Άννας-Μαρίας και Ηλία. Εργάζεται ως Διοικητική Υπάλληλος στη γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της και είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών). Συμμετέχει ενεργά στα κοινά της πόλης μας με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό ενώ συνεργάζεται με συλλόγους και φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο. Ας δούμε τι απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Συμμετέχεις με τον συνδυασμό της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και τον Αντώνη Ρυσάφη. Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και δεν συντάχθηκες με κάποιον άλλο συνδυασμό;

Η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο συνδυασμό δεν ξεκινά σήμερα. Έθεσα τον εαυτό μου στον εν λόγο συνδυασμό από το 2014, σε μια εποχή που τον Δήμο Έδεσσας διεκδικούσε ένας «γερασμένος» συνδυασμός και ένας άλλος που διοικούσε και δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μερίδας πολιτών και ουσιαστικά δεν μας «κέρδισε».
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αυτοδιοικητικής πορείας, η συμμετοχική διαδικασία για την κατάρτιση αυτού, η αποστασιοποίηση του από οποιαδήποτε κομματική κατεύθυνση και η σύνθεσή του από άτομα καταξιωμένα και αναγνωρισμένα στον τόπο μας, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά κριτήρια συστράτευσής μου στην παράταξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια μπορούν να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη στον Δήμο Έδεσσας. Ποια κατά την γνώμη σου Έφη είναι τα τέσσερα μεγάλα ζητήματα για τα οποία θα δώσεις τους αγώνες σου αν εκλεγείς;

Φυσικά και ο Δήμος Έδεσσας δικαιούται πραγματικά «ευκαιρίες» ανάπτυξης και ο /η κάθε ψηφοφόρος επιβάλλεται να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Νοοτροπίες και στάσεις του παρελθόντος που κατευθύνουν ψήφους λόγο συγγένειας, υποχρεώσεων, ρουσφετιών, κ.α δεν έχουν χώρο στην Έδεσσα του σήμερα, εξάλλου το σύνθημα της Ενωτικής Δράσης
«ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ»
μετουσιώνει τη θέλησή μας για ανάπτυξη.

Σε περίπτωση εκλογής μου, οι αγώνες που θα δοθούν δεν θα είναι προσωπικοί, αλλά ΕΝΩΤΙΚΟΙ.
Ως δημότισσα έχω εντοπίσει ανάγκες και προτεραιότητες οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα μας 2019-2023.
• Ιδιαίτερη βαρύτητα κρίνω πως έχει η αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων (π.χ. ελλιπής φωτισμός στις συνοικίες, ευπρεπισμός κάθε γειτονιάς, κατασκευή σύγχρονου κυνοκομείου κ.α)
• Η υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
• Η μεθοδική οργάνωση διαχρονικών δράσεων του δήμου.
• Η προώθηση δράσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ΔΗΜΟΥ μας.

Ευρύτερη συνεργασία για τη Διοίκηση της πόλης, με ποιους άλλους συνδυασμούς πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να κάνετε λόγο «Κλεισθένη;

Η έννοια της συνεργασίας για την ορθολογική διοίκηση του δήμου, δεν αποτελεί μονόδρομο και δεν υποχρεώνει συνεργασίες συνδυασμών. Η πρόταση της ενωτικής δράσης είναι ξεκάθαρη.
Ένα από τα βασικά σημεία που χρήζουν αλλαγής είναι ο τρόπος λήψης αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο.
Από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων κάθε πρόταση θα κατατίθεται, έχοντας χρόνο για συζήτηση, εξέταση όλων των παραμέτρων και τυχών βελτιώσεις. Έτσι, μέσα από διαλογική συζήτηση όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου ανεξαρτήτως συνδυασμών θα ολοκληρώνεται και θα ψηφίζεται με ένα και μοναδικό κριτήριο, την ανάπτυξη της πόλης που ΑΓΑΠΑΜΕ!

Ποιο είναι το στοιχείο υπέροχης του ΑΝΤΩΝΗ ΡΥΣΑΦΗ έναντι των άλλων υποψηφίων Δημάρχων;

Βασικό στοιχείο της υπέροχης του Αντώνη είναι το σθένος του να εναντιωθεί στο κατεστημένο ετών όπου τα κόμματα αποφασίζουν για την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι οι πολίτες.
Η πολυετής επιτυχημένη επαγγελματική του δραστηριότητα σε πεδία καινοτόμα όπως η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες, η ειλικρίνεια, το ήθος του, η απλότητα και η κοινωνική ευαισθησία του, καθώς και η λήψη αποφάσεων προς το συμφέρον των δημοτών, αποτελούν ελάχιστα στοιχεία που κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου και αξίζει να εκτιμήσουν ανάλογα και οι συνδημότες μου, για μια Έδεσσα όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε.