Η Νατάσα Ιατρίδου κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου είναι η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ και η αλήθεια είναι ότι αυτά που πέτυχε στον χώρο του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Κοινωνικής Πολιτικής είναι πολλά και εξαιρετικής σημασίας.
Η Νατάσα είναι ο άνθρωπος που θα σε επηρεάσει θετικά στη ζωή σου… Είναι πρόθυμη να δουλέψει σε όλα, να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τους γύρω της ώστε να πετύχουν αυτά που θέλουν.
Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Βλαδίκα και είναι μητέρα τριών παιδιών.
Είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος κατά τις δύο τελευταίες δημοτικές περιόδους και για 6 χρόνια τώρα βρίσκεται στο τιμόνι της ΔΗΚΕΔΕ ως Πρόεδρος αυτής της πολύ σημαντικής δημοτικής επιχείρησης για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου Έδεσσας.

Μια πολύ τιμητική θέση αλλά και δύσκολη η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ.

Ναι πράγματι, αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη τιμή είναι αυτή που μου έκαναν οι συμπολίτες μας να με εκλέξουν Δημοτική Σύμβουλο για δεύτερη συνεχή φορά.
Στη συνέχεια ανέλαβα την ιδιαίτερα τιμητική αλλά και δύσκολη θέση, όπως είπες, της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, για τη συνεργασία μας και τη μεγάλη τιμή της επιλογής μου για τη θέση της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ, αλλά και όλους τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος, θέλω να πω ότι όπως σε όλες τις θέσεις ευθύνης έτσι και στη θέση της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ, οι καλοί συνεργάτες είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Έχω την τύχη να έχω καλούς συνεργάτες στη ΔΗΚΕΔΕ και μέσα από αυτή την πολύ καλή συνεργασία να παράγουμε αποτέλεσμα. Η δουλειά που κάνουμε είναι ομαδική και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την προσφορά τους.
Μιλώντας για τη δυσκολία αυτής της θέσης θα ήθελα να σταθώ στα πρώτα χρόνια που ανέλαβα την Προεδρεία της ΔΗΚΕΔΕ. Τα οικονομικά της επιχείρησης ήταν ένας εφιάλτης. Είχαμε 53 απλήρωτους εργαζόμενους για 7 μήνες και, επιπλέον, οφειλές σε εργοδοτικές εισφορές και τη ΔΟΥ. Θεωρώ το μεγαλύτερο επίτευγμα την εξυγίανση των οικονομικών της ΔΗΚΕΔΕ και είμαι περήφανη που καταφέραμε να τη νοικοκυρέψουμε.
Σήμερα, έχουμε πληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις μας και διαθέτουμε και αποθεματικό, κάτι που μας κάνει να μπορούμε να σχεδιάζουμε με άνεση και θα το προχωρήσω λίγο περισσότερο: μπορούμε να ονειρευόμαστε να βελτιώσουμε κι άλλο το έργο της ΔΗΚΕΔΕ.

Όταν μιλάς για το έργο σου στη ΔΗΚΕΔΕ, σε ποιους τομείς αναφέρεσαι;

Είναι μετρήσιμα και ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχουμε κάνει στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής. Επίσης, έχουμε κι ένα αθλητικό κομμάτι, που αφορά στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου.
Όποιος επισκέπτεται την περιοχή Καταρρακτών και Μύλων βλέπει ότι στον τουρισμό έχουν γίνει σημαντικά βήματα.
Ναι, πριν λίγα χρόνια υπήρχε μόνο το Ενυδρείο – Ερπετάριο και το παλιό Κέντρο Πληροφόρησης.
Σήμερα έχουμε επιπλέον τους πολύ αξιόλογους επισκέψιμους Μύλους της Γεύσης και των 5 Αισθήσεων, μία εντυπωσιακή Έκθεση Ορυκτών, έναν καταπληκτικό και προσεγμένο περιβάλλοντα χώρο, διαμορφώνουμε μία καινούρια κατάσταση με τη Στοά των Καλλιτεχνών και ο θερινός κινηματογράφος έχει αλλάξει όψη με τη λειτουργία του αναψυκτηρίου αλλά και το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που θα τρέξει από την επόμενη σεζόν με υπερσύχρονο εξοπλισμό και πλήρως ανανεωμένη πρόταση για τον κινηματογράφο μας.
Όλα αυτά είναι τμήματα της Edessa City Card, μίας καινοτόμου για τα Ελληνικά δεδομένα πρότασης, που περιλαμβάνει όλους τους επισκέψιμους χώρους μας, με ιδιαίτερα χαμηλό εισιτήριο, γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τον επισκέπτη στην Έδεσσα όσο περισσότερο μπορούμε, να γνωρίσει την πόλη και τον πολιτισμό της και αν το κάνει αυτό σίγουρα θα την αγαπήσει και θα είναι ο καλύτερος διαφημιστής μας.

Η μεγάλη προσοχή που δώσατε στον τουρισμό μήπως σημαίνει ότι παραμελήσατε άλλους τομείς;

Για παράδειγμα ακούστηκε από υποψήφιο δήμαρχο ότι στον Πολιτισμό δεν γίνεται τίποτα.
Στον Πολιτισμό υπάρχουν νέοι ιδιαίτερα αξιόλογοι θεσμοί, που θα τους ζήλευαν μεγάλες πόλεις. Ένας τέτοιος θεσμός είναι το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας. Διοργανώνουμε μοναδικές εκδηλώσεις, οι οποίες δεν είναι ξεκομμένες μεταξύ τους αλλά έχουν έναν χαρακτήρα και φυσικά μοναδική ποιότητα και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.
Το δημοτικό Ωδείο λειτουργεί με πολλά παιδιά, που εμπιστεύονται τις δομές μας και το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό μας.
Δημιουργήσαμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα μας, που εκτός από ραγδαία ανάπτυξη σε ποιότητα και αριθμό μουσικών, ξεκίνησε και παιδικό τμήμα.
Αναβιώσαμε τα Ανθεστήρια και διοργανώνουμε κάθε χρόνο το Καρναβάλι, που έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια.
Εκτός από όλα αυτά συνεργαζόμαστε με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους υποστηρίζουμε και φυσικά διοργανώνουμε δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Αν αυτό δεν είναι τίποτα, τότε αυτός που τα λέει μάλλον ζει σε άλλη πόλη.

Ανέφερες επίσης την κοινωνική πολιτική και το Κολυμβητήριο. Μπορείς να μας πεις δύο λόγια για να κλείσει αυτός ο κύκλος;

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής λειτουργούμε με μεγάλη επιτυχία 3 δομές Βοήθεια στο Σπίτι, τις οποίες σχετικά πρόσφατα βελτιώσαμε σημαντικά με την αγορά αυτοκινήτων για τη μετακίνηση των στελεχών, διότι οι ωφελούμενοι μας βρίσκονται σε όλο το Δήμο Έδεσσας. Λειτουργούμε επίσης δύο ΚΔΑΠ και ένα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, όπως επίσης και το ΚΗΦΗ. Όλα αυτά με συνεχή παρακολούθηση και στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Σε ότι αφορά στο Κολυμβητήριο, από τη στιγμή που άνοιξε και πάλι, βελτιώνουμε συνεχώς τη λειτουργία του και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους χρήστες του. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι έχουμε μάθει εκατοντάδες παιδιά να κολυμπούν και αυτό το θεωρώ σημαντική προσφορά.

Τι εκτιμάς για το έργο που καλείται να κάνει η νέα Δημοτική Αρχή στην καινούρια δημοτική περίοδο;

Θεωρώ πολύ σημαντική την επόμενη δημοτική περίοδο, διότι θα υλοποιηθούν πολύ σημαντικά έργα που έχουμε καταφέρει να εντάξουμε.
Στον τομέα του τουρισμού για παράδειγμα, που αφορά την εμπλοκή μου στα κοινά της πόλης, έχουμε να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο της ενοποίησης του τουριστικού με το εμπορικό κέντρο και τη διαμόρφωση του σημερινού σταδίου και τις υπόλοιπες δράσεις που ολοκληρώνουν το έργο. Συμπληρωματικά σε αυτό το μεγάλο έργο είχαμε πριν λίγες ημέρες μία εξαιρετικά θετική είδηση, που αφορά στην έγκριση της πρότασης που είχε κάνει ο Δήμος Έδεσσας για δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, δηλαδή Open Mall. Είναι δύο πολύ σημαντικά έργα που θα τονώσουν την αγορά με τους επισκέπτες μας. Παράλληλα, θα υλοποιηθεί και το επίσης μεγάλο έργο της μετατροπής του Κανναβουργείου σε Συνεδριακό Κέντρο και επισκέψιμο χώρο.
Όλα αυτά «κουμπώνουν» στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος που έχει συντελεστεί και έχει φέρει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη μας.
Πιστεύω ότι γίνεται μία πραγματική κοσμογονία στον τομέα του τουρισμού και αυτό για να το παρακολουθήσει η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία. Έχουμε δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες και δεν πρέπει να τις αφήσουμε να πάνε χαμένες.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές. Ποιο είναι το μήνυμα σου προς τους δημότες της Έδεσσας;

Αυτό που θέλω να πω, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, είναι ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η δημοτική ομάδα στην οποία ανήκω, δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Έδεσσας.
Μίλησα νωρίτερα για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου, που είναι μετρήσιμα και δεν χωρούν αμφισβήτηση. Χαίρομαι γι’ αυτό και με γεμίζει ικανοποίηση.
Θα ήθελα να συνεχίσω γιατί έχω την ίδια διάθεση για δουλειά και προσφορά, στην οποία προστίθεται η γνώση που έχω αποκτήσει λόγω της εμπειρίας των τελευταίων ετών.
Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας, να μας δώσουν, σε μένα προσωπικά αλλά και σε όλη την ομάδα, τη δύναμη να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε για να πάμε τον Δήμο Έδεσσας ακόμα πιο ψηλά.