Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και έλκω την καταγωγή μου από το χωριό Πλατάνη του Δήμου Έδεσσας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πέλλα, όπου παρακολούθησα και τις εγκύκλιες σπουδές μου. Τελείωσα την Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή. Πολλά έργα μου, όπως παραμύθια και διηγήματα, έχουν συμμετάσχει σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν λάβει Βραβεία, Επαίνους και Τιμητικές Διακρίσεις. Το 2009, το έργο μου ” Η γερακίνα και ο κύκνος ” απέσπασε το Α΄ βραβείο παραμυθιού, από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου Αττικής. Εννέα συνολικά έργα μου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Πρόσφατη εκδοτική μου παρουσία μου είναι το μυθιστόρημά μου ” Άγριος Δούναβης ”, το οποίο επανακυκλοφορεί σε νέα επιμέλεια και με καινούριο εξώφυλλο, από τις Εκδόσεις Ανάτυπο. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορεί επίσης και το παραμύθι μου ” Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια ”, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Το βιβλίο μου παραπέμπει στην Έδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, που αποτέλεσαν και πηγή έμπνευσης για το έργο μου. Εργάσθηκα σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζω με την οικογένειά μου στην Έδεσσα.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφασή σας να θέσετε τον εαυτό σας στην εκλογική διαδικασία με το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ του υποψήφιου Δημάρχου Αντώνη Ρυσάφη;

Καθοριστικής σημασίας στην απόφασή μου αυτή, υπήρξε το προφίλ του κ. Αντώνη Ρυσάφη, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος του, την ειλικρίνειά του, τη συνέπειά του, το πραγματικό ενδιαφέρον του για τα αυτοδιοικητικά και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας. Είναι ένας άνθρωπος που ακούει όλες τις απόψεις και επιλύει τις απορίες όλων εκείνων που στελεχώνουν την παράταξή μας, και κυρίως λειτουργεί ενωτικά, όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού μας. Οι θέσεις της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί, δείχνουν ότι έχει προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα και μελέτη με ρεαλιστικούς στόχους και προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, προκειμένου να διευκολύνουν τους συνδημότες μας στην καθημερινότητά τους. Μπαίνω λοιπόν στον εκλογικό στίβο παρακινούμενη από αγάπη για τον τόπο μας, με καλή βούληση και διάθεση προσφοράς στον Δήμο Έδεσσας, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, τονίζοντας ότι θα αγωνιστώ για το καλό του τόπου και θα πορευτώ έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Αντώνη Ρυσάφη, για την ευκαιρία που μου δίνει να συμμετέχω στις επερχόμενες Εκλογές, ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Είναι τιμή μου!

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς για να σας ψηφίσει;

Διότι κατεβαίνω στις Εκλογές, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές μου δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται από το γεγονός ότι είμαι ένα άφθαρτο πολιτικά πρόσωπο, όπως επίσης και ότι είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με εμπειρία και χρόνο, ώστε να βοηθήσω τον Δήμο μας. Εμπιστεύομαι τα κριτήρια επιλογής των συμπολιτών μας, οι οποίοι γνωρίζουν αφενός τα προβλήματα του Δήμου Έδεσσας, και αφετέρου τα θετικά και τα αρνητικά των υποψηφίων, ώστε η συνειδητή τους ψήφος να φέρει στη ζωή τους την αλλαγή που θέλουν να έρθει.

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου Έδεσσας;

Το κυκλοφοριακό, η υποβάθμιση της γεωργικής παραγωγής, η μακροχρόνια ανεργία, η μετανάστευση των νέων τόσο προς τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όσο και προς το εξωτερικό, η δυσκολία εξεύρεσης εργασίας κυρίως για τις γυναίκες και τους νέους, ο ηλεκτροφωτισμός και οι ελλιπείς υποδομές για τους τουρίστες.

Ποια είναι η άποψή σας για το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης;

Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τον Δήμο Έδεσσας, εξαιτίας των δυσκολιών που προκαλεί στις μετακινήσεις των πολιτών, στην τροφοδοσία της αγοράς και στην επισκεψιμότητα των τουριστικών σημείων της πόλης. Απαιτείται επανασχεδιασμός από μηδενική βάση του κυκλοφοριακού σχεδίου της πόλης, με γνώμονα πάντα την περιβαλλοντική προστασία και ασφάλεια των πολιτών, στόχος που θα επιτευχθεί μετά από τεκμηριωμένη μελέτη και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η αλήθεια είναι ότι στα τουριστικά και τα πολιτιστικά, τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Έδεσσας είναι υποβαθμισμένος. Τι μπορεί να αλλάξει;

Καταρχήν, η ανέγερση ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου, στο οποίο θα στεγασθούν υπηρεσίες και θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, θα φέρει πολιτιστική άνθιση στην πόλη μας. Η υλοποίηση επίσης πολιτιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας στα Σχολεία, θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν τον τόπο τους μέσα από τη λογοτεχνία και συγχρόνως τους δημιουργούς των έργων, οι οποίοι κατάγονται από την Έδεσσα και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Πέλλας.
Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός, ώστε οι ταξιδιώτες να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες και να συμμετάσχουν σε αγροτικές εργασίες. Η σθεναρή διεκδίκηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, για χρηματοδότηση και συνέχιση των ανασκαφών στον Λόγγο Έδεσσας, κρίνεται επιβεβλημένη, διότι θα φέρει στο φως την Αρχαία Αγορά και θα προσδώσει στην Έδεσσα την αίγλη που της αρμόζει, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους τουρίστες.